Bil ble kuttet i to av toget

Bilføreren (88) bare centimeter fra døden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 88-årig bilfører hadde ekstrem flaks da bilen han førte, ble truffet av toget og kuttet i to på en planovergang ved Blakstad stasjon i Aust-Agder. Grimstad-mannen kunne spasere nærmest uskadd ut av vraket. Men det var svært nære på.

– Mannen så sannsynligvis ikke at bommen var nede, kjørte tvers gjennom den og kilte seg fast med bilen, slik at den ble stående en meter ute på skinnegangen. Så kom toget og tok med seg den fremre delen av bilen hans, forteller operasjonsleder Toralf Jørgensen ved Agder politidistrikt til Dagbladet.no.

Det ble iverksatt full utrykning med politi, ambulanse og brannvesen da meldingen om ulykken kom inn 17.50, og redningsmannskapene fryktet det verste.

– Men det var heldigvis mye bedre enn det kunne se ut som. 88-åringen hadde bare pådratt seg mindre skader, sier Jørgensen, som opplyser at motoren på bilen ble funnet ca. 20 meter unna planovergangen.

Hadde bilen stått noen centimeter lenger inne på toglinja, ville den 88-årige bilføreren blitt knust.

– Det er store krefter i sving, og et NSB-tog mot mannens Peugeot 306 er rått parti. Han har hatt englevakt; kanskje bra han ikke kjørte Porsche, avslutter operasjonsleder Jørgensen.

FRONTEN BORTE: 88-åringens Peugeot 306 har fått hele fronten fjernet. Motoren ble funnet ca. 20 meter unna.