Bil-drept og forlatt

Asle Myrvolls (30) ferie i Vågå hadde knapt begynt da han ble overkjørt og drept. Alt tyder på at bilisten som kjørte over ham, har stukket av. - Har det skjedd, så håper jeg politiet får tak i den som har gjort det. Det å bare stikke av på den måten er for jævlig å gjøre, sier broren, Loyd Myrvoll til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Asle Myrvoll hadde reiste med sin rundt 55 år gamle fetter fra hjemstedet Vannylven i Møre og Romsdal og til Vågåmo i Gudbrandsdalen. Natt til søndag fikk ferien en brå slutt.

Asle ble sett gående ut av Vågåmo sentrum klokka 03.15. Et kvarter seinere ble han funnet på ei bru - overkjørt og omkommet.

Det skal godt gjøres at bilisten ikke merket at han kjørte ned Asle Myrvoll på Sundbrua, som leder Riksvei 15 over Vågåvatnet.

- Han ble totalt overkjørt, sa politiinspektør Elisabeth Bjørge Løvold i går kveld. 30-åringen ble funnet ille tilredt.

Etterlyser fører

Dagens obduksjon vil kunne gi flere svar på hvordan han ble overkjørt.

I går ettermiddag fikk Myrvolls nærmeste familie den tunge beskjeden. Han hadde ikke kone eller barn.

Da Dagbladet snakket med Loyd Myrvoll i går kveld, kjente han ikke til hva broren og fetteren hadde gjort den skjebnesvangre lørdagskvelden.

I Vågåmo satt politiinspektør Elisabeth Bjørge Løvold ved telefonen til langt på kveld i går for å ta i mot tips som kan spore opp bilisten som kjørte over Asle Myrvoll.

Men tipsene var så langt få. Politiet etterlyser nå føreren samtidig som de etterforsker dødsfallet som mistenkelig.

Funnet på broa

Lørdag hadde Myrvoll og fetteren kommet til Vågå, en kommune i Oppland med 4000 innbyggere, og som er godt besøkt av turister om sommeren.

Årsaken til at de valgte å dra innom senteret Vågåmo kan ha vært at fetteren driver med hanggliding. I Vågå ligger rikssentret for Paragliding og hanggliding. De to hadde innlosjert seg på Smedsmo Camping i Vågå sentrum.

Asle Myrvoll og fetteren skal ha kommet bort fra hverandre ut på kvelden. De få vitnene politiet har fått avhørt har fortalt at Myrvoll gikk langs riksvei 15 ut av sentrum.

Han ble funnet på Sundbroen av tilfeldig forbipasserende få minutter senere.

- Vitner i to biler har meldt seg og forklart at de så mannen. Nå etterlyser vi andre biler som har kjørt riksvei 15 ut eller inn av Vågåmo sentrum. Vi er helt avhengige av tips fra publikum i denne saken, sier Løvold.

DREPT:</B> Her ble Asle Myrvoll (30) overkjørt og drept. Han ble sett gående ut av Vågåmo sentrum klokka 03.15. Et kvarter seindere ble han funnet død på denne brua.