Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bil eksploderte midt i Gøteborg sentrum

Politiet tror det var en bombe, flere biler i brann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er ukjent om noen var inne i bilen eller bilene som eksploderte, skriver Aftonbladet.se. Minst én person er fraktet til sykehus med splintskader.

Er du i Gøteborg og har bilder eller tips? Ta kontakt med Dagbladet.no på sms/mms til 2400, epost til [email protected] eller på telefon 24 00 00 00. Alle tips som blir brukt honoreres.

- Rygget da det smalt

Ubekreftede meldinger og de første bildene fra stedet tyder på at en bil var i fart på vei ut fra parkeringsplassen da den eksploderte. Høye flammer og tjukk, svart røyk veltet opp fra et stort område like over klokka 11.30.

- Det så ut som om bilen hadde begynt å rygge ut fra parkeringen. Men døra på førersida var åpen, så det virker som om noen hadde rukket å komme seg ut, sier et øyenvitne til nyhetsbyrået TT ifølge Expressen.se.

Et annet vitne forteller at han sto bare sju-åtte meter unna eksplosjonen, ved bilen sin som sto parkert, med hans åtte år gamle sønn.

- Jeg kjente at jeg fikk glassbiter i håret. Jeg hentet ut sønnen min fra bilen og løp inn i en butikk i nærheten, forteller mannen til Gøteborgs-Posten.

- Vi fikk inn en melding om at en bil hadde eksplodert. Det skal være kraftig røykutvikling på stedet, sier Jan Strannegård i politiet i Västra Götaland til Aftonbladet.se.

FLERE BILER TOTALSKADD: Minst tre biler sto i 12-tida i brann på Vasaplatsen i Gøteborg. Foto: SCANPIX
FLERE BILER TOTALSKADD: Minst tre biler sto i 12-tida i brann på Vasaplatsen i Gøteborg. Foto: SCANPIX Vis mer

Flere biler totalskadd

Fire biler er helt eller delvis ødelagt som følge av den kraftige eksplosjonen, og politiet uttaler at de jobber ut fra at de nå har med et åsted å gjøre. Det er foreløpig ikke klart om det dreier seg om en sprengladning.

Et stort område har blitt sperret av i Storgatan like ved Vasaplatsen i Gøteborg sentrum, og politiet undersøker nå flere biler i gata i frykt for bomber.

Så sent som i går eksploderte en annen bil i Gøteborg. Da overlevde en drosjesjåfør uten fysiske skader etter at en håndgranat skal ha blitt plassert ved bilen hans. Det er ikke kjent om dagens eksplosjon har sammenheng med denne hendelsen.

Dagbladet.no kommer med mer.

image: Bil eksploderte midt i Gøteborg sentrum
<B>- RYGGET UT:</B> Det var i 13-tida uklart om noen satt inne i denne bilen da det smalt.