EKSPLOSJON:  En Secret Service-offiser ved bilen som kjørte president Barack Obama og Michelle Obama til helikopteret i Det hvite hus tidligere i dag. Presidentparets dagstur til Selma i Alabama ble litt utsatt på grunn av en eksplosjon i en bil rett utenfor den sørlige plenen i Det  hvite hus. Helikopteret tok av etter at det ble klart at bileksplosjonen ikke var knyttet til noe terrorangrep. Foto: Mike Theiler, Reuters/NTB Scanpix.
EKSPLOSJON: En Secret Service-offiser ved bilen som kjørte president Barack Obama og Michelle Obama til helikopteret i Det hvite hus tidligere i dag. Presidentparets dagstur til Selma i Alabama ble litt utsatt på grunn av en eksplosjon i en bil rett utenfor den sørlige plenen i Det hvite hus. Helikopteret tok av etter at det ble klart at bileksplosjonen ikke var knyttet til noe terrorangrep. Foto: Mike Theiler, Reuters/NTB Scanpix.Vis mer

Bil eksploderte utenfor Det hvite hus

Da presidentparet skulle på helikoptertur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et høyt smell utenfor Det hvite hus utløste sikkerhetsalarm og forsinket presidentfamilien, men skal ha vært en uskyldig eksplosjon.

Tett, svart røyk kunne sees like ved Sørplenen utenfor Det hvite hus lørdag ettermiddag. Øyenvitner forteller om et høyt smell.

Episoden fant sted rett før president Barack Obama skulle ta av med helikopter fra plenen, noe som satte sikkerhetsvaktene i alarmberedskap.

All presse ble skyflet tilbake i presserommet hvor de skal ha blitt låst inne. Det er foreløpig uklart nøyaktig hva som forårsaket smellet, men ifølge Sky News, kan det ha dreid seg om en eksplosjon i en bil som sto parkert utenfor gjerdet.

(NTB-Reuters).