GLATTKJØRING:Det var risikosport å kjøre mellom Ansnes og Fillan på Hitra i dag tidlig. Det kan også bli glatt i sør i helga. Foto: Sten Egil Røvik / Lokalavisa Hitra-Frøya
GLATTKJØRING:Det var risikosport å kjøre mellom Ansnes og Fillan på Hitra i dag tidlig. Det kan også bli glatt i sør i helga. Foto: Sten Egil Røvik / Lokalavisa Hitra-FrøyaVis mer

Bil etter bil i grøfta på Hitra

Og det glatte føret kan komme sørover i helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i dag såpeglatt mellom Ansnes og Fillan på Hitra i Sør-Trøndelag, kunne lokalavisa Hitra-Frøya melde.

Det ser også ut til at det glatte føret kan komme til Sør-Norge i løpet av helga.

- Forsmak på vinteren I Nord-Norge er det allerede full vinter, og det vil det fortsatt være. I løpet av helga kan vi også kjenne en forsmak på vinteren i Sør-Norge.

- Det har allerede snødd i høytliggende strøk i Trøndelag og Møre og Romsdal. I løpet av helga vil det også trolig snø i indre strøk av Telemark, Aust-Agder, Vest-Agder og Rogaland. Det er ikke snakk om store mengder, men det er heller ikke mye som skal til før kjøreforholdene blir vanskeligere, sier vakthavende meterolog Vibeke Thinnes ved Metereologisk institutt.

Dersom det blir nedbør, er det fare for såkalt nullføre, slik tilfelle var i Trøndelag i dag. Når nedbøret faller på og fryser, kan det bli svært glatt på veiene, selv om det ikke ser sånn ut.

- Det er ikke ventet nedbør i natt, men natt til søndag kan det komme. Man må være forberedt på snø dersom man skal opp på fjellet og sko bilen deretter, sier hun.

Men det bil bare bli en forsmak på vinter i sør, presiserer Thinnes. Allerede fra midten av neste uke er det meldt mildvær igjen i sør.

Ingen problemer så langt Turid Nymann ved Veitrafikksentralen sier trafikken har gått fint over hele landet i dag.

- Det er ingen store problemer. Det er litt snø noen fjelloverganger, og det er viktig for sjåfører å tenke på hvilken årstid vi er i. Men akkurat nå ser det greit ut, melder Nymann.

Pressesjef i Statens vegvesen, Kjell Bjørn Vinje, råder bilister til å sjekke ut vegvesenets egne webkameraer.

- Vi har kameraer overalt i landet hvor du kan se værforholdene sjøl. Det er ikke dumt å sjekke ut dem før du bestemmer deg for å legge ut på kjøretur til hytta, sier Vinje.

KAOS: Det var såpeglatt mellom Ansnes og Fillan i dag tidlig. En sivil måtte dirigere trafikken, og til og med fotgjengerne sleit med å holde seg på beina, skal vi tro rapportene. Foto: Sten Egil Røvik / Lokalavisa Hitra-Frøya
KAOS: Det var såpeglatt mellom Ansnes og Fillan i dag tidlig. En sivil måtte dirigere trafikken, og til og med fotgjengerne sleit med å holde seg på beina, skal vi tro rapportene. Foto: Sten Egil Røvik / Lokalavisa Hitra-Frøya Vis mer