Bil falt 30 meter ned i vannet - kvinne plukket opp av båt

Mistanke om ruskjøring.

SKIEN: En kvinne 50-åra kjørte ut av veien og havnet i Farelva. Video: Theo Aaland Valen. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen/Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nødetatene rykket like før klokka 10 ut til Skotfossvegen i Skien, hvor en personbil har kjørt ut av veien og havnet i Fareelva.

- Føreren er ute av bilen og på land. Hele bilen har sunket og er under vann. Vi rekvirerer bil for å redde den opp, sier operasjonsleder Ole Kamben til Dagbladet.

Bilen skal ha kjørt ut og falt 30 meter før den traff vannet.

En kvinne i 50-åra var fører av bilen, og skal ha havnet i vannet med bilen, som nå ligger på 3-4 meters dyp. Politiet opplyser at hun ble plukket opp av noen i en båt og tatt med inn til land.

Ikke gyldig førerkort
Kvinnen fikk behandling av helsepersonell på stedet og ble videre kjørt med ambulanse til akuttmottaket ved Sykehuset Telemark, avd. Skien. Videre melder politiet at bilen har omfattende skader.

FALT 30 METER: Ved denne skrenten kjørte kvinnen i 50-årene utenfor veien og endte i vannet. Fallet anslås å ha vært rundt 30 meter høyt. Foto: Theo Aasland Valen
FALT 30 METER: Ved denne skrenten kjørte kvinnen i 50-årene utenfor veien og endte i vannet. Fallet anslås å ha vært rundt 30 meter høyt. Foto: Theo Aasland Valen Vis mer

- En må kunne konkludere med at fører har vært heldig som har kommet så godt ut av hendelsen med tanke på skader på egen kropp. Kvinnen hadde ikke gyldig førerkort.

Politiet mistenker kjøring i påvirket tilstand.

- Nødvendige prøver er tatt, men det er for tidlig å si noe om fører har vært påvirket av berusende eller bedøvende midler. Hun har selv uttalt at årsaken til utforkjøringen skyldtes at hun måtte foreta en rask unnamanøver i forhold til en møtende bil, melder politiet på twitter.

Etter å ha søkt med dykkere i vannet, er politiet sikre på at det ikke var flere i den aktuelle bilen.

Politiet opplyste først at det var snakk om en lastebil, men rettet dette senere til at det var en personbil som kjørte ut.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer