Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bil fikk sladd og kolliderte med bussen

Fem omkom og fire er skadet etter ulykken utenfor Tromsø.

FIKK SLADD: 
Fem personer omkom i en kollisjon mellom en buss og flere personbiler i Lavangsdalen i Troms fredag ettermiddag. En av de tre personbilene som er involvert i ulykken, fikk sladd og kolliderte med bussen, opplyser politiet. 
Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix
FIKK SLADD: Fem personer omkom i en kollisjon mellom en buss og flere personbiler i Lavangsdalen i Troms fredag ettermiddag. En av de tre personbilene som er involvert i ulykken, fikk sladd og kolliderte med bussen, opplyser politiet. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fem personer er bekreftet omkommet og fire er skadd etter kollisjonen i Lavangsdalen i Balsfjord utenfor Tromsø i ettermiddag.

- Den verste trafikkulykken jeg har opplevd i min tid som politimester i Troms politidistrikt, sa politimester Truls Fyhn da politiet orienterte om ulykken på en pressekonferanse i ettermiddag.

- Det som skjer at en av personbilene på vei ut av Tromsø fikk sladd. Det førte til kollisjon med bussen og at to øvrige kjøretøy ble involvert, sier politimester Truls Fyhn til NRK.

De fem drepte ennå er på åstedet, og de er foreløpig ikke identifisert.

Fire skadde er brakt til sykehus. Blant dem er en alvorlig skadd, opplyste politiet på en pressekonferanse i ettermiddag.

Håndballspillere ikke alvorlig skadd
Det var i alt 48 passasjerer om bord i bussen som var involvert i dødsulykken. De aller fleste var 14 år gamle håndballspillere fra Bossekop Ungdomslag (BUL). I tillegg sju spillere fra Alta IF.

- I bussen med håndballspillerne har det gått relativt bra, og det er ikke meldt om alvorlige skader blant disse, sier Fyhn.

De omkomne satt i de tre personbilene som var involvert.

Pårørendesenter
De involverte blir tatt vare på og blir transportert til UNN og så til et pårørendesenter som er etablert på Scandic hotell.

- Der får de den oppfølgingen som er nødvendig, i et opplegg i regi av Tromsø kommune, sier Fyhn.

Politiet har nå mannskaper på ulykkesstedet og på UNN.

Sivilforsvaret i Troms hjelper i kveld mannskapene på ulykkesstedet.

- Vi har 17 operative personer og to på distriktskontoret som bistår i forbindelse med den tragiske ulykken. Vi har blant annet lysutstyr, varmetelt og mat, sier distriktssjef Kurt Myrland i Sivilforsvaret til Dagbladet.

Havarikommisjonen på vei
Fyhn sier at de fremdeles vet lite om årsaken til ulykken.

- Vi vet bare at alt gikk galt da en av bilene på vei ut av Tromsø fikk sladd, og det resulterte i denne ulykken, sier han.

Statens havarikommisjon for transport er allerede på vei til stedet, og Statens Vegvesens ulykkesgruppe er i gang med å undersøke ulykken.

Dagbladet kommer med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media