- Bil full av sprengstoff i Flora

Kvinne evakuert. Sprengstoff-eksperter på vei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

INTERAKTIVT KART: Google Maps

(Dagbladet.no): En kvinne er evakuert fra et hus etter tips om at en bil er full av sprengstoff ved Svarthumle i Flora i Sogn og Fjordane, skriver Firda.no.

Politiet venter på sprengstoffeksperter fra Oslo som skal undersøke bilen.
Sprengstoffet ble oppdaget onsdag kveld.

Mistenkelig bil

- Det som skjedde var at vi undersøkte en bil i Ramsdalen, etter tips om at den hadde stått der siden dagen før. Inne i bilen oppdaget vi at det var sprengstoff, sier politistasjonssjef Nils Erik Eggen ved Sogn og Fjordane politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet var først usikre på hva de hadde funnet, men tok bilder som ble sendt til bomebeeksperter i Oslo. De bekreftet at det var sprengstoff.

- Vi venter på bistand fra eksperter nå. Det er ikke snakk om det helt store volumet, men vi vet ikke noe om sprengkraft, forteller Eggen.

Bombeekspertene er på vei fra Oslo nå, og skal være framme i løpet av ettermiddagen.

Pågrepet for narko

Mannen som disponerte bilen er pågrepet av politiet.

- Han ble pågrepet onsdag kveld, og er i utgangspunktet siktet for brudd på narkotikalovgivningen. Det var slik dette kom opp, sier Eggen.

Mannen beskrives som en kjenning av politiet, men har vært lite villig til å forklare seg om sprengstoff-funnet.

Bilen med sprengstoff sstår nå parkert 80-100 meter unna nærmeste hus.

- Vi har kontroll over de få som bor i nærheten, og ser ikke situasjonen som veldig dramatisk. Men her er det snakk om en mengde sprengstoff i gale hender, sier politistasjonssjef Eggen til Dagbladet.no.