Bil funnet i elv - politiet leter etter sjåføren

Uklart hva som har skjedd. Politiet ber om tips.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag ettermiddag ble en bil funnet i Lakselva i Finnmark. Bergningsmannskap jobber i 17-tiden med å trekke bilen opp fra elva.

Den er tilsynelatende tom, og politiet vet ikke hvor sjåføren er. Faktisk har de foreløpig ikke funnet ut hvem som eier bilen, siden den delvis har stått under vann.

-  Vi tror at bilen tilhører en person i Lakselv, og har forsøkt å få tak i vedkommende på telefon, men har så langt ikke lyktes med det, sier operasjonsleder Geir Roar Nesbø i Vestfinnmark politidistrikt til Dagbladet.

Søkte langs elvebredden Bilen skal ifølge iFinnmark ha blitt funnet ved en avsidesliggende hengebru som fører til en plass kalt Olderøen, i Lakselv kommune.

 Politiet mener det ikke er noe som tyder på at sjåføren er i nød.

- Dette blir ikke behandlet som et redningsoppdrag og vi søker ikke etter noen i elva. Vi tror ikke at noen er i nød, sier operasjonsleder Andreas Haugaasen til lokalavisa, som først meldte om saken.

Sett av turgåer Foreløpig er politiet forsiktig med å si noe om hva som kan ha skjedd.

- Bilen ble sett av en turgåer i området. Den skal ikke ha vært der for to dager siden, sier Nesbø til Dagbladet.

Dessuten har politiet hørt fra vitner at en lignende bil ble observert i Lakselv tidligere i dag. Politiet ber på twitter folk kontakte dem med tips om saken.

Hendelsen ble meldt til politiet klokken 14.55.