Bil gjennom isen etter lek

Edmund Pedersen satt i søsterens stue og så den vanvittige billeken 100 meter fra isen på Ramfjorden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): To personer er nå fraktet til Universitetssykehuset i Tromsø og en er fortsatt savnet. 

- Vi observerte hvordan bilen fikk opp farten før sjåføren trakk opp håndbrekket for å få skrens, forteller Pedersen.

Mistet kontroll

Han karakteriserer billleken som helt uforsvarlig. Pedersen skulle til å ringe politiet og melde fra om leken da det gikk galt:

- Vi så plutselig at bilen gikk rundt og rundt. Det var tydelig at sjåføren hadde mistet kontroll over bilen. Det siste vi så var at bilen sklei over kanten, sier Pedersen.

Ulykken skjedde ved E8 i Sørbotn utenfor Tromsø i ettermiddag. Pedersen beskriver isen på fra land og utover som bare en kilometer lang. Ytterst ute er det vann, og det var her bilen med guttene tippet over.

Vanligvis tykkere is

Nå er to ungdommer fraktet til universitetssykehuset i Tromsø og den siste fortsatt savnet. Det er vanlig at ungdommer driver «islek» på stedet, men i år er isen tynnere en vanlig på grunn av det kraftige uværet i nord.

- Vanligvis er isen så tykk at både turgåere og biler kan krysse, men ikke nå, sier Kjell Jakobsen, operasjonsleder ved Troms politidistrikt til Dagbladet.no.

Det er det kraftige uværet med sterk vind som har gjort isen mer utrygg enn den pleier å være på denne tiden av året.

På vei til sykehuset

Politiet fikk melding klokka 15.28 i dag, og var på stedet 8 minutter seinere. Politi, brannvesen og ambulansehelikopter er på stedet. Da Dagbladet.no snakket med politiet klokka 22.36 i kveld, søkte de fortsatt etter gutten med dykkere.

- Søket foregår for full styrke. Jeg kan ikke si hvor lenge vi vil holde på i natt, sier Jakobsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer