Bil havnet i sjøen - to kvinner er skadd

Redningsmann fra luftambulansen hoppet i sjøen i bare uniformen for å redde kvinnene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den dramatiske hendelsen skjedde ved museumsområdet Borgundgavlen, ved en privat kai på den andre siden av Sunnmøre museum i går kveld.

Politiet ble varsla klokka 23.38, og bare fire minutter senere var en politipatrulje på stedet. To minutter etter var de to kvinnene reddet ut av bilvraket og opp på land.

Akuttmottaket ved sykehuset opplyste til NTB litt før klokka 01.30 at de to kvinnene hadde livstruende skader, og at situasjonen fortsatt er uavklart for kvinnene som er i 50- og 60-åra.

Ifølge sjefsredningsmann i lufttransporten, Thomas Dahle, skal en redningsmann fra luftambulansen ha hoppet ut i sjøen i bare uniformen for å redde de to kvinnene ut av bilen.

- Han fikk reddet ut den første damen alene. Redningsdykkere fra brannvesenet kom til og hjalp han med den andre kvinnen, sier Dahle til Dagbladet.

Alvorlig skadd Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral på Sunnmøre opplyser i en pressemelding kloka 04.30 at den ene kvinne skal være alvorlig skadd.

- Den ene pasienten har lette skader og er stabil, og den andre pasienten er alvorlig skadd. Der er tilstanden for tidlig å si noe om, opplyser AMK Sunnmøre til Dagbladet.

Roser nødetatene - Jeg håper det går bra med de to kvinnene. Alle nødetatene kom veldig raskt til stedet, sa operasjonsleder i politiet til Dagbladet i natt.

Han forteller om noen svært hektiske minutter etter at de fikk inn meldinga.

- En av tjenestemennene hoppet i sjøen. Jeg snakket så vidt med ham, og jeg forstår det slik at han hoppet oppå biltaket, men bilen sank veldig fort, sier operasjonslederen.

Sunnmørsposten skriver i dag at ambulansepersonell var først på stedet, der en av tjenestemennene skal ha hoppet i sjøen.

Brannvesenets redningsdykkere kom til stedet, klokka 23.44 var kvinnene oppe av sjøen.

Uviss årsak Ifølge Sunnmørsposten var kvinnene ikke ved bevissthet da de ble brakt opp av vannet.

Hvordan bilen havnet i vannet, er ikke kjent.

Jeg vet ikke hvorfor bilen for i sjøen, det eneste jeg vet er at det var et forferdelig dårlig vær, sier operasjonslederen.

(NTB/Dagbladet)