Bil havnet på taket og skled ut i vannet ved Haukeliseter

En mann i 50-årene ble reddet opp av det iskalde vannet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 13.15 i dag fikk politiet i Telemark melding om at en bil hadde gått av veien og ut i vannet litt vest for for fjellstua ved Haukeliseter.

Det var brøytemannskaper på stedet som meldte fra til politiet. En utenlandsk mann i 50-årene fikk sleng på bilen, som gikk rundt og havnet på taket. Deretter skled den ut i vannet. Mannen skal selv ha svømt i land.

- Det var én mann i bilen, han er reddet opp og tatt hånd på Haukeliseter fjellsute, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt til Dagbladet.

Bergingsbil er på stedet og forsøker å få opp bilen før den synker.

Det er snødekte og meget glatte veier i området, og Aaltvedt oppfordrer folk til å sko bilen for vinterføre.

- I tillegg har vi fått flere meldinger om at en del kjører veldig fort på glatte veier. Jeg vil henstille folk om å senke farten, sier Aaltvedt.

En snau time tidligere frontkolliderte to biler ved utgangen av Vågslitunnelen på E134 ved Vinje, et stykke øst for Haukeliseter. Det var en bil på sommerdekk som fikk sleng, havnet over i motsatt kjørefelt og frontkolliderte med en møtende bil.

Én mann er kjørt til legevakta i ambulanse, men ingen skal være alvorlig skadd. Politiet har flyttet bilene slik at veien er åpen.

FRONTKOLLISJON: Ingen ble alvorlig skadet da to biler frontkolliderte ved Vågslitunnelen. Det er snøkaos og glatte veier i området. Foto: Ave Bartnes/MMS-foto
FRONTKOLLISJON: Ingen ble alvorlig skadet da to biler frontkolliderte ved Vågslitunnelen. Det er snøkaos og glatte veier i området. Foto: Ave Bartnes/MMS-foto Vis mer