Bil i elva etter brukollaps

En person er meldt savnet, og politiet utelukker ikke at det kan ha vært flere i bilen. Redningsaksjonen pågår fremdeles.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En personbil har havnet i elva i Åfjord, etter at Arnevikbrua raste sammen, bekrefter politiet i Sør-Trøndelag overfor Dagbladet.no.

- Minst én person er savnet, og vi har kontaktet familien til denne personen. Men vi vet ikke om det var flere personer i bilen, sier rådmann Kjell-Inge Skaldebø til Adresseavisens nettutgave.

Da Dagbladet.no snakket med politiet klokka 06.20, hadde de ennå ikke funnet noe spor etter bilen.

- Det er mye grums i elva og sikten er ikke god. Det er dessuten vanskelig å si hvor bilen kan være. Avhengig av en del variabler, kan den ha flytt et stykke eller sunket med en gang, sier Joe Braseth ved Hovedredningssentralen Sola til Dagbladet.no. 

- Et Sea King-helikopter foretok søk i området, men været ble for dårlig og helikopteret er tatt ut av søket til det bedrer seg. Tråleren «Kvalvik» og redningsskøyta «Ragni Berg» fortsatte til klokka 03.00, opplyser Braseth.

- Søket vil bli tatt opp igjen klokka 08.00 når det blir dagslys. Vi vil foreta en vurdering da om hvilke ressurser vi skal sette inn i søket, sier operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no.

- Fullt kaos

Adressa.no har snakket med Steinar Finseth, som følger redningsaksjonen på nært hold.

- Det er fullt kaos. Både brannvesenet og politi er på stedet. De søker i øyeblikket med lys nede på vannet, sier Finseth.

Et annet vitne sier til avisa at også ei hytte ble tatt av elva. Vitnet mener i tillegg at det var flere personer i personbilen.

- En bro raste sammen, og en bil har havnet i elva. Vi behandler saken som om det var folk i bilen. Vi er på stedet, opplyser politiet i Sør-Trøndelag til Dagbladet.no.

Brann- og redningstjenesten i Trondheim ble varslet om ulykken klokka 21.44. De sendte umiddelbart to dykkere til luftambulansen, som tok av med kurs for Åfjord.

- Det tar ti minutter å kjøre til luftambulansen, og den bruker rundt 12 minutter til Arnevikbrua, så dykkerne er allerede på plass ved ulykkesstedet, sa Jan Dyrø ved Brann- og redningstjenesten i Trondheim til Dagbladet.no klokka 22.15 i kveld.

- Nedsatt kriseteam

Ordfører Oddbjørn Rømma i Åfjord sier til Dagbladet.no at han ble varslet om ulykken i kveld.

- Men så langt vet vi ikke hvor mange som var i bilen.

- Arnevikbrua er en eldre bru, som er rundt 15 meter lang. Med normal vannstand, er det rundt fire meter fra kjørebanen og ned til elva. Men på grunn av flommen, tror jeg vannet har stått nesten opp til kjørebanen.

Rømma sier at det vært rundt 100 milimeter nedbør i området det siste døgnet.

- I tillegg har det vært rundt sju varmegrader, slik at enorme snømengder har smeltet. Det har ført til at elvene er overfylte. Jeg har aldri sett slike vannmengder.

Rømma forteller at det er nedsatt et kriseteam i kommunen. Det ledes av rådmannen og to sektorledere. Kriseteamet er samlet på Rådhuset i Åfjord i kveld.

Statens vegvesen melder at riksvei 715, Krinsvatnet - Åfjord, er stengt ved Arnevikbrua på grunn av ras.