Bil i tåka

Om noen år vil det trolig være vanlig at en sjåfør blåser i en såkalt alkolås før han starter bilen sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MEN HVA SLAGS DRIVSTOFF vil bilen hans bruke? Bensin? Diesel? Biodiesel? Strøm? Hydrogen? Bilens framtid er egentlig temmelig tåket.

For folk flest er en bil egentlig en dårlig pengeinvestering. Men den er i høyeste grad til stede i vår hverdag. Nesten som et familiemedlem. Politikerne vil helst la være å gjøre dramatiske tiltak om bilene våre. Alle vet at det klimamessig ville være smart å la bilene stå mer parkert enn de er i dag. Men det er ikke varslet noen omfattende innskrenkninger på bilkjøring. Kanskje vil det bli dyrere å kjøre i rushtida i de store byene.

Det er et tiltak som bilistene trolig vil godta. Men, som finansminister Kristin Halvorsen, har sagt: Man setter ikke i gang klimatiltak uten å ha støtte i folket. Stortingspresident Thorbjørn Jagland har sagt at vår tids utfordringer krever at politikerne faktisk tar upopulære avgjørelser. Men han tenkte neppe først og fremst på bilen.

INGEN VET HELT UT hvordan klimapolitikken til slutt vil påvirke bilkjøringen. I mellomtida lever de ulike områdene av samferdselspolitikk sine egne liv. Det er som om de kjører hver sin motorvei. Et av områdene er trafikksikkerhet. Regjeringen har slått fast at alkolåsen skal være en viktig del av arbeidet for å bedre sikkerheten i trafikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer