Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bil kjørte i feil retning på E6

Derfor omkom to mennesker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire biler var involvert i dødsulykken, som skjedde like sør for avkjøringa til Jessheim på E6 i Akershus. To menn er bekreftet omkommet, en 29 år gammel mann fra Nordmøre og en 41-åring fra Romerike. Det var 29-åringen som kjørte bilen som kom i feil kjøreretning.

29-åringen kjørte en grå Mazda mot trafikken i sørgående løp, og sneiet borti flere andre biler på den ville ferden nordover. 41-åringen fra Romerike kjørte en rød Citroën.

Minst åtte km

Kjøreretningene er delt fysisk, og politiet opplyser at mannen må ha kjørt minst åtte kilometer i feil kjøreretning før han kolliderte.

Første tilgjengelige avkjørsel etter Jessheim er Kløfta (se grafikk).

- Vi vet ikke sikkert, men etter det vi har fått meldinger om, kan det ha vært helt fra Kløfta, sier operasjonsleder Trond Aune ved Romerike politidistrikt.

Politiet fikk melding om ulykken 16.45 i går, og det var da tett trafikk på E6.

- Det har kommet inn flere rapporter om speil som har røket, fra bilister som har sneiet bilen til personen som kjørte i feil kjøreretning, sier Aune.

Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX Vis mer

- Voldsom fart

Trond Sjøholt var på vei fra Gardermoen til Oslo med en tysk forretningsforbindelse da de møtte den grå Mazdaen. Like før avkjøringen til Kløfta kom bilen i full fart mot Sjøholt, som bare så vidt fikk slengt bilen unna.

- Vi var bare en meter eller to fra å treffe bilen. Til alt hell lå det ingen i høyrefeltet ved siden av meg, slik at jeg fikk slengt bilen inn til siden. Hadde vi sittet og pratet, eller stilt inn radioen, så hadde jeg i beste fall vært på sykehuset nå, forteller Sjøholt.

- Bilen kom i voldsom fart. Det første som slo meg, var at det måtte være en som var på flukt fra politiet, fortsetter han.

Sjøholt forteller at 29-åringen kjørte veldig bestemt, og at bilen ikke vinglet.

- Jeg fikk ikke sett personen i bilen, men min forretningsforbindelse så at det var en mann som kjørte bilen. Han reagerte på at mannen så forbausende rolig ut. Han la også merke til at sideruta på bilen var knust, og dekket til med plast, sier Sjøholt.

Sperringer

Politiet fikk inn flere meldinger om villmannskjøringen før ulykken skjedde. De rakk imidlertid ikke å sperre av E6 før dødskrasjet var et faktum.

- Da vi fikk inn meldingene, sendte vi ut en politipatrulje på E6 ved Jessheim sør. Der sperret vi av veien i sørgående løp, men like etterpå fikk vi inn melding om ulykken. Det var faktisk bare snakk om minutter fra vi satte opp sperringen til ulykken ble meldt, sier operasjonsleder Aune.

De to andre bilene som var involvert i ulykken, var en annen Mazda og en Mercedes. Den siste bilen skal etter det Dagbladet erfarer, være en drosje fra Oslo Taxi.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!