LØPER VEKK: Video fra det som tilsynelatende er utenfor moskeen i Newcastle, viser en stor folkemengde løpe vekk mens de roper. Video: Twitter: @MrHarrisAhmed Vis mer

Storbritannia:

Bil kjørte inn i folkemengde i Newcastle - minst seks skadd

- Det var kaos, alle fikk panikk. Folk vet ikke hva det kan være nå om dagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst seks personer er skadd etter at en bil kjørte inn i en folkemengde i Newcastle like etter klokka 10 norsk tid, opplyser Northumbria-politiet.

Tre barn er blant de skadde, opplyser ambulansetjenesten i den nordengelske byen til BBC.

- Det var kaos, alle fikk panikk. Folk vet ikke hva det kan være nå om dagen, sier øyenvitnet Asif Anwar (29) til avisa The Chronicle.

Ifølge Anwar ble folk truffet av bilen etter at føreren, en kvinne, mistet kontrollen over kjøretøyet. Flere hundre mennesker skal ha vært samlet på stedet hvor hendelsen fant sted, skriver NTB.

Feiret islamsk høytid

Den britiske avisa The Mirror meldte at det var væpnet politi på stedet. Hendelsen skal ha skjedd i det en rekke folk forlot en moské på vei ut fra bønn, i forbindelse med den islamske høytiden eid, i Westgate Road i Newcastle. Disse meldingene er ikke offisielt bekreftet, skriver avisa.

En 42 år gammel kvinne er pågrepet, og politiet jobber nå med å finne ut av akkurat hva som har skjedd, men sier i en uttalelse at de ikke tror hendelsen er terrorrelatert.

- På dette tidspunktet tror vi ikke at det er snakk om en terrorrelatert hendelse, skriver politiet på Twitter.

Det sier også en talsperson for politiet til lokalavisa The Chronicle.

- Det har vært en hendelse på Westgate Road, men vi tror ikke det er terror-relatert. Alt tyder på at det er en ulykke, sier den ikke navngitte talspersonen til lokalavisa Chronicle Live.

- Mange barn der

Han bekrefter at flere personer er skadd og kjørt til sykehus. Barn skal være blant de skadde, ifølge ubekreftede meldinger.

- Det var mange barn der. Folk var samlet for å be. Mannen min sa at han så bilen kjøre på rundt seks personer, sier vitnet Magdalena Lukasha til The Chronicle.

Dagbladet kommer tilbake med mer.