USA: Flere personer ble skadd da en bil kjørte inn i en folkemengde i Charlottesville i Virginia. Foto: AFP / NTB Scanpix
USA: Flere personer ble skadd da en bil kjørte inn i en folkemengde i Charlottesville i Virginia. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer

Bil kjørte inn i folkemengde i Virginia

Én person er drept og minst 19 personer er skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En bil kjørte lørdag kveld, norsk tid, inn i en folkemengde under en demonstrasjon i Charlottesville i Virginia i USA.

Orføreren i Charlottesville bekrefter at en person er drept.

I tillegg er minst 19 personer skadd, ifølge nyhetsbyrået AP.

AP skriver at flere hundre demonstranter marsjerte på en rekke da bilen kjørte inn folkemengden. Demonstrantene protesterte mot hvite nasjonalister, nynazister og tilhengere av «Alt right»-bevegelsen, som samlet seg i byen lørdag.

Føreren av bilen er arrestert, skriver nyhetsbyrået. Det har så langt ikke kommet noe mer informasjonen om bilføreren.

En bil kjørte inn i en folkemengde i Charlottesville lørdag. Et vitne fanget det hele på video. Vis mer

Et vitne forteller til CBS News at det virket som bilisten kjørte inn i folkemengden med vilje. Et annet vitne forteller til avisa Richmond at farten på bilen økte to kvartaler før den kjørte inn i folkemengden.

Politiet i Charlottesville skriver på Facebook ber folk unngå området.

I videoen over ser du bilen kjøre inn i folkmengden, før den rygger i vill fart tilbake igjen.

Nøyaktig hva som har skjedd, er ikke kjent.

Politiet sier at minst tre kjøretøy var involvert i hendelsen.

Unntakstilstand

TIL SYKEHUS: En kvinne blir fraktet til sykehus etter at en bil meide inn i demonstranter i USA. Foto: Reuters / NTB Scanpix
TIL SYKEHUS: En kvinne blir fraktet til sykehus etter at en bil meide inn i demonstranter i USA. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Universitetsbyen Charlottesville i delstaten Virginia erklærte før hendelsen unntakstilstand lørdag morgen etter sammenstøt mellom høyrenasjonalister og motdemonstranter.

Demonstrasjonen var ventet og politiet har satt inn et stort antall politibetjenter for å få kontroll på demonstrasjonen. Politiet har på forhånd ventet at 2000 til 6000 mennesker i demonstrasjonen, og at det vil bli den største demonstrasjonen av denne typen på flere tiår, skriver CNN.

Høyrenasjonalistisk samling

Ifølge AP hadde hundrevis av demonstranter vært i sammenstøt allerede før den planlagte samlingen skulle finne sted i Charlottesville, der folk skrek mot hverandre, slo, kastet flasker og brukte pepperspray lørdag formiddag lokal tid.

Hvite nasjonalister, nynazister og tilhengere av «Alt right»-bevegelsen samlet seg i byen lørdag under fanen «Unite the Rights».

DEMONSTRASJON: Tilhengere av «Alt right»-bevegelsen var samlet i Charlottesville lørdag. Foto: AP / NTB Scanpix
DEMONSTRASJON: Tilhengere av «Alt right»-bevegelsen var samlet i Charlottesville lørdag. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Charlottesville har blitt et samlingspunkt for hvite nasjonalister og motdemonstranter etter at byrådet i 2016 besluttet å fjerne statuen av General Robert E. Lee fra parken som tidligere het Lee Park, men som nå heter Emancipation park (Frigjøringsparken).

USAs president Donald Trump skriver på Twitter at alle må fordømme hatet og at det er ingen plass i USA for denne typen vold som man ser i demonstrasjonen.

- Jeg er i Bedminister for møter og pressekonferanse på alt vi har gjort, skal gjøre og gjøre det bedre, men det som skjer i Charlottesville er trist, skriver Trump.

Saken oppdateres.