Bil kjørte inn på fotballbane - flere tilskuere kjørt ned

Tre tilskuere ble påkjørt mens de så på fotballkamp. Alle fraktet til sykehus.

 DRAMATISK:  En bil meide ned tre tilskuere på Torshov fotballbane i Gjerdrum i kveld. Tre personer ble skada. Foto: Privat
DRAMATISK: En bil meide ned tre tilskuere på Torshov fotballbane i Gjerdrum i kveld. Tre personer ble skada. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Veien ligger like ved Torshov fotballbane på Gjerdrum.

- To er sendt til Ullevål, en med lufambulanse med brukket lårbein, og en med ambulanse. Den siste personen blir fraktet til Ahus, sier operasjonsleder Hilde Iversen til Dagbladet.

- Sjåføren var aleine i bilen. Han er en 22 år gammel mann fra Sørum. Vi vet ikke årsaken til dette, men vi har ikke mistanke om at det dreier seg om kjøring i påvirket tilstand, sier hun.

Førerkortet til mannen blir beslaglagt på stedet.

Vettskremte fotballspillere - Jeg tenkte på å komme meg fortest mulig vekk fra banen og bak en stolpe slik at den ikke traff meg. Den hadde hjulet langs den ene linja, og stoppa nede ved cornerflagget, sier Kjell Dybvik, treneren for Ytre Rælingen to til Dagbladet.

Han forteller at det var flere unge spillere ute på banen.

-  Spillerne reagerte selvfølgelig voldsomt, spesielt han som så en i familien bli truffet av bilen. Det var veldig mange ung gutter, selv om det var en seniorkamp. Spesielt på Gjerdrums lag var det mange 16-åringer. De tok det veldig hardt.

- Sjokkskadde Lederen for Gjerdrum IL er rystet etter hendelsen.

- Det var en bil som kjørte brått ut på banen, veien ligger jo like langs banen. Hva han har gjort, om han har sovna bak rattet eller sett på mobilen mens han kjørt, det aner jeg ikke, sier Rune Kraft Johnsen, daglig leder i Gjerdrum IL, til Dagbladet.

De tre skadde er alle voksne personer. Noen er i familie med spillerne som var ute på banen.

- Det satt tre tilskuere der han kjørte ut. Han traff også linjemannen som sto der, og han fikk noen skrubbsår. En av de som satt der har trolig fått et lårbeinsbrudd, mens de andre er mer sjokkskadet. Alle er kjørt til sykehus for nærmere undersøkelse, sier Johnsen til Dagbladet.

- Det er snakk om to mødre og en bestemor som ble skadd. De satt og så på kampen, sier Steffen Rasmussen i Gjerdrum IL til Dagbladet.
Ingen av fotballspillerne ble påkjørt. På banen var det et oppgjør mellom Gjerdrum 3 og Ytre Rælingen 2.