Bil kjørte ned flere gravstøtter

En bil tok fyr etter å ha krasjet i et tre på en kirkegård i Nannestad. Før bilen tok fyr kjørte den ned omtrent 20 gravsteder.

FULL FYR: Bilen tok fyr etter å ha krasjet inn i et tre på kirkegården. Foto: Ole Inge Bekkelund ved Bjørke Kirke
FULL FYR: Bilen tok fyr etter å ha krasjet inn i et tre på kirkegården. Foto: Ole Inge Bekkelund ved Bjørke Kirke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nødetatene rykket ut til en melding om en bil som var i brann i Nannestad. Den hadde kjørt inn på en kirkegård og krasjet inn i et tre.

Klokka 18.15 opplyste politiet at bilbrannen var slokket, og at føreren får hjelp av helsepersonell på stedet.

- Bilen har kjørt riksvei 120 Nannestadveien og kommet inn på kirkegården. Bilen har kjørt på flere gravstøtter før den traff et tre, skriver politiet i Øst på Twitter.

I en oppdatering klokka 19.30 skriver politiet at det totalt er omtrent 20 gravsteder som er berørt. Kirken vil gi beskjed til de pårørende, skriver politiet i en oppdatering.

Har du tips, bilde eller video i saken? Send det til 2400@dagbladet.no, eller ring 24 00 00 00.

Snakket med pårørende

Kirkeverge Ole Inge Bekkelund ved Bjørke Kirke sier til Dagbladet at han dro til kirken med det samme han fikk høre om hendelsen.

Når Dagbladet tar kontakt med kirkevergen klokka 19.50 opplyser han at Kirken har tatt kontakt med de pårørende til dem som har fått gravplassene sine ødelagt.

- Vi har snakket med de aller fleste, i alle fall dem som har svart på telefon, sier Bekkelund til Dagbladet.

SLOKKING: Bilen tok full fyr etter at at bilen kjørte med høy hastighet inn i et tre. Klokka 18.15 opplyste politiet at bilbrannen var slokket. Foto: Ole Inge Bekkelund ved Bjørke Kirke
SLOKKING: Bilen tok full fyr etter at at bilen kjørte med høy hastighet inn i et tre. Klokka 18.15 opplyste politiet at bilbrannen var slokket. Foto: Ole Inge Bekkelund ved Bjørke Kirke Vis mer

Han opplyser til Dagbladet at gravplassene må ryddes. Han opplyser at de rolig må ha et samarbeid med forsikringsselskapet for å avtale hvem som skal dekke utgiftene. Han opplyser at de ikke får ryddet videre på plassen før det er avklart med forsikringsselskapet.

- Vi har gjort litt arbeid for å sikre stedet allerede. Det er både skader på gjerder og metalgjenstander som folk kan skade seg på, sier han.

Videre opplyser han at brannvesenet satt opp sperringer for å begrense ferdsel så folk ikke skader seg.

- Høy hastighet

Operasjonsleder Terje Marstad sier til Dagbladet at vinter beskriver at mannen kom i en« høy hastighet».

- Klokka 17.54 fikk vi meldinger fra folk som befant seg på kirkegården. Bilen havnet et godt stykke inn på kirkegården, og tok med seg gravstøtter før han kolliderte i et tre, sier Marstad.

Han forklarer videre at mannen kom seg ut av bilen før bilen tok fyr.

- Skadeomfanget gjør det aktuelt å ta blodprøver av fører, for enten å bekrefte eller avkrefte ruspåvirkning, sier operasjonslederen til Dagbladet.

Førerkortet beslaglagt

I en oppdatering klokka 19.12 skriver politiet at høy fart trolig er årsak til ulykken.

- Bilen har krysset motgående kjørefelt før den kjørte ut av veien og inn på kirkegården, skriver politiet.

Føreren av bilen er sendt til Akershus universitetssykehus for en sjekk, og skadeomfanget til mannen er ukjent, men utenfor livsfare.

Mannen, som er i 20-åra, får førerkortet sitt beslaglagt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer