Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bil kjørte på flere personer i Amsterdam

Føreren pågrepet.

ÅTTE SKADD: Åtte fotgjengere ble påkjørt og skadd av personbilen, to av dem alvorlig. Foto: Evert Elzinga / EPA / NTB Scanpix
ÅTTE SKADD: Åtte fotgjengere ble påkjørt og skadd av personbilen, to av dem alvorlig. Foto: Evert Elzinga / EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En personbil kjørte i 21-tida på flere personer utenfor sentralstasjonen i Amsterdam. Det meldes om flere skadde, ifølge avisa De Telegraaf.

Politiet beskriver påkjørselen som en «hendelse», og opplyser at sjåføren er pågrepet og sitter i avhør. Åtte personer ble skadd, hvorav to er sendt til sykehus med alvorlige skader, tvitrer de.

Ifølge politiet skjedde påkjørselen idet bilføreren forsøkte å stikke av fra en patrulje utenfor stasjonen.

- Han var på et sted han ikke skulle være, ble tilsnakket av tjenestemenn og stakk av, forklarer politiet.

De melder i 22-tida at det ikke virker som om sjåføren kjørte på fotgjengerne med vilje, og undersøker om han kan ha fått et illebefinnende.

Den svarte personbilen krasjet i en mur like ved inngangen til T-banen ved stasjonen, og blir undersøkt av politiets etterforskere.

Hendelsen fører til en del forstyrrelser i kollektivtrafikken, men togene skal gå som normalt.

Dagbladet følger saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!