Ekstremværet Cora:

Bil knust av 45 meter høy kran, tak blåst av bolighus og flere tusen strømløse

Ekstremværet Cora treffer Nordland med full styrke.

KNUST: Ingen personer ble skadd, men det gikk hardt ut over en bil da vinden veltet en 40 meter høy kran på et industriområde på Ottersøy i Trøndelag søndag.
Foto: Tipser / NTB scanpix
KNUST: Ingen personer ble skadd, men det gikk hardt ut over en bil da vinden veltet en 40 meter høy kran på et industriområde på Ottersøy i Trøndelag søndag. Foto: Tipser / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et tak har blåst et bolighus, flere tusen kunder er uten strøm på Helgeland, flere ferjer er innstilt og en 45 meter høy kran har veltet og knust en bil som følge av ekstremværet Coras herjinger.

- Dette var ikke noe særlig. Krana ble satt opp i mai eller juni og var helt ny, sier Tore Livik om hendelsen, som fant sted på Ottersøya i Nærøy, til NRK.

Han er driftsleder ved Moen Marin - selskapet som eier krana som søndag velta som følge av ekstremværet Cora. Ifølge kanalen er krana 45 meter høy med en radius på 60 meter. Da den fortsatt sto oppreist kunne krana, som brukes til vedlikehold av båter, løfte 12 tonn inne ved foten.

Under krana sto en av selskapets biler, som ifølge NRK - og bilder fra stedet, ble totalt knust. Til alt hell ble ingen mennesker skadd i ulykken.

Flere tusen strømløsePolitiet i Nordland oppfordrer alle til å holde seg innendørs søndag ettermiddag.

- Helgeland er rammet av uvær, konstaterer politiet i Nordland på Twitter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer