Bil kolliderte med elg i Hedmark

En person er skadet etter en elgpåkjørsel i Hedmark. Dette er ikke den eneste elgkollisjonen i kveld.

(Dagbladet): To personer er kjørt til sykehus etter at en bil kolliderte med en elg på Hovdmoen, rett nord for Rena, i kveld.

- Vi fikk inn melding om ulykken klokka 17.05 i kveld. Vi har ikke fått full tilbakemelding fra stedet, men en elg og en bil har kjørt sammen. Det skal være store materielle skader på bilen, og elgen lå igjen i veibanen, sier operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Kjartan Waage til Dagbladet.

Nødetatene er på vei til det politiet omtaler som en mulig personskade.

- Det er skadde på føreren. Han har fått en del glass i øyet, så ambulansen er på vei for å ta hånd om situasjonen, sier han.

Dette er ikke den eneste elgkollisjonen i kveld. Klokka 16.50 kjørte en bil på en elg på E18 ved Åby. Sjåføren følte seg litt omtåket etter sammenstøtet og ville oppsøke legevakta. Viltnemnda søkte etter den skade elgen, skriver politiet på Twitter.

Ifølge Waage er elgkollisjoner svært vanlig, men Personskader mer sjeldne. Waage oppfordrer likevel alle som skal ut på veiene i kveld til å kjøre forsiktig.

- Kjør forsiktig og vær oppmerksom, og ikke stress hjem til julematen. Hvis det derimot skulle skje, så husk å sette ut varseltrekant og varsle politiet, sier han.