SKAPTE BOMBEALARM: Denne bilen sørget for at et parkeringshus og en gate i Oslo ble sperret i dag. Foto: Oliver Orskaug
SKAPTE BOMBEALARM: Denne bilen sørget for at et parkeringshus og en gate i Oslo ble sperret i dag. Foto: Oliver OrskaugVis mer

Bil med tønne og gassflaske på taket skapte bombealarm

Bombegruppa rykket ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet sperret tidligere i ettermiddag av et område på omtrent 200 meter i Oslo sentrum i Brugata ved Gunerius-parkeringshus.

Politiets bombegruppa var på plass, og gjorde klar en «bomberobot», men aksjonen er nå avsluttet og politiet opplyser at de ikke fant noe mistenkelig.

- Vi har undersøkt en mistenkelig bil som sto parkert med en tønne og en gassflaske på taket. Det var harmløst og situasjonen er nå avblåst, sier operasjonsleder Tor Grøttum til Dagbladet.

Bilen sto parkert ved Oslo spektrum i forbindelse med arrangementet Carbage-run, som i disse dager arrangeres av en gruppe hollendere.

BEHOLDER PÅ TAKET: Bilen hadde det politiet beskriver som en "gassflaske" på taket. Foto: Oliver Orskaug
BEHOLDER PÅ TAKET: Bilen hadde det politiet beskriver som en "gassflaske" på taket. Foto: Oliver Orskaug Vis mer

- Det var litt uheldig at de hadde parkert den bilen akkurat der, sier Grøttum

I uka etter terrorbombingen har politiet fått en rekke meldinger om mistenkelige gjenstander, men det har i hvert tilfelle vist seg å være falsk alarm.

Ifølge avisa Valdres er «The Carbage Run» et gaterally som går fra Holland, gjennom Tyskland, Danmark, Sverige og Norge, til målgang i Oslo. Bilene skal ikke koste over 500 euro og det legges stor vekt på at bilene gjøres om for å se mest mulig ut som gamle vrak.

Bil med tønne og gassflaske på taket skapte bombealarm