Bil med tre barn og en mann i sjøen utenfor Stavanger

Tre søsken hentet opp fra 11 meters dyp. Sykehuset fikk i gang igjen hjerte- og lungeaktivitet.

 AMBULANSE:  De tre søsknene som ble hentet opp fra 11 meters dyp under livreddende hjelp på vei til Stavanger Universitetssjukehus.
AMBULANSE: De tre søsknene som ble hentet opp fra 11 meters dyp under livreddende hjelp på vei til Stavanger Universitetssjukehus.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| STAVANGER/OSLO (Dagbladet): - De har vært lenge under vann, og jeg vil ikke være kategorisk, men nå er tilstanden kritisk, men stabil, sier informasjonssjef ved Stavanger Universitetssykehus, Gottfred Tunge, til Dagbladet.

Det betyr at tilstanden for øyeblikket ikke er livstruende for de tre - men at dette fortsatt kan endre seg grunnet den svært alvorlige ulykka de har vært ute for.

- En av jentene, som er seks år gammel - hun ble meldt å være sju, men det er nå korrigert - er frakta til Haukeland for videre behandling. Årsaken er at hennes situasjon var ustabil en periode, og at Haukeland har medisinsk utstyr som er hakket over vårt, sier Tunge til Dagbladet.

Barna er nå lagt i respirator. Behandlingen går ut på å stabilisere tilstanden til de tre.

11 meters dyp  En 17 år gammel gutt  og to mindreårige barn - gutt (3) og jente (6) - er hentet opp fra en bil på 11 meters dyp utenfor Stavanger. En voksen mann (26) kom seg opp av bilen ved egen hjelp.

 HEVET:  Bilen ble fra 11 meters dyp like etter klokka 13.  MMS-foto: Lars Helle / Dagbladet
HEVET: Bilen ble fra 11 meters dyp like etter klokka 13. MMS-foto: Lars Helle / Dagbladet Vis mer

- De tre er søsken, og hjertet hadde stoppet på alle tre da de kom til sykehuset. Hjerter og lunger har begynt å fungere igjen etter livreddende behandling, sa informasjonssjef Tunge til Dagbladet ved 14.30-tiden.

- Mannen som kom opp til overflaten ved egen hjelp, har greid seg bra fysisk. Han er i samtale med personell her ved sykehuset, opplyser informasjonssjef Gottfred Tunge til Dagbladet. 

Preget Skrekkslagne vitner på kaia var sterkt preget av det som skjedde, og ble tatt hånd om av helsepersonell på stedet.

Det er bratt nedkjøring til kaiområdet, og bilen sank først 20 meter ute i havnebassenget.

De tre yngste har samme adresse i Stavanger. 26-åringen har en annen adresse i Stavnager

TRE TIL SYKEHUS: En bil med to barn og en mann havnet i dag i sjøen. MMS-foto: Lars Helle / Dagbladet
TRE TIL SYKEHUS: En bil med to barn og en mann havnet i dag i sjøen. MMS-foto: Lars Helle / Dagbladet Vis mer

- Det ble arbeidet med gjenopplivning av alle tre på vei i ambulanse til sykehuset, opplyser brigadesjef Per Halvorsen ved Stavanger brannvesen til Dagbladet ved 12.45-tiden.

Søsken Han er på åstedet på kaia ved Skogstøstaen på Tasta utenfor sentrum av Stavanger. Det var dykkere fra brannvesenet som hentet opp de tre.

- Bilen lå om lag 20 meter fra kaikanten på 11 meters dyp. Det var ikke flere personer i bilen enn de tre som er tatt opp, sier Halvorsen.

I etterkant ble det klart at den eldste av de tre var en 17 år gammel bror av de to yngste og at en mann hadde kommet seg til overflaten på egenhånd.

Kaia Utforkjøringen ble meldt klokka 12, men verken politi eller redningsmannskaper har foreløpig et klart bilde av hva som har skjedd.

- Bilen har kjørt utfor en stor kai, der noen parkerer og mange stopper for å fiske, sier brigadesjef Halvorsen til Dagbladet.

 INNSATSLEDER:  Øyvind Sveinsvoll er politiets innsatslederm på kai ved Tasta, der en mann og to barn ble tatt opp fra en bil på 11 meters dyp. MMS-foto: Lars Helle / Dagbladet
INNSATSLEDER: Øyvind Sveinsvoll er politiets innsatslederm på kai ved Tasta, der en mann og to barn ble tatt opp fra en bil på 11 meters dyp. MMS-foto: Lars Helle / Dagbladet Vis mer

Politiet fikk melding om ulykken klokka 12.

Dagbladet følger saken.

MÅTTE HENTES OPP: Dykkere måtte hente opp to barn og en mann etter at de kjørte i sjøen på Tasta utenfor Stavanger. MMS-foto: Lars Helle / Dagbladet
MÅTTE HENTES OPP: Dykkere måtte hente opp to barn og en mann etter at de kjørte i sjøen på Tasta utenfor Stavanger. MMS-foto: Lars Helle / Dagbladet Vis mer