Bil med tre barn og en mann i sjøen utenfor Stavanger

Tre søsken hentet opp fra 11 meters dyp. Sykehuset fikk i gang igjen hjerte- og lungeaktivitet.

AMBULANSE:  De tre søsknene som ble hentet opp fra 11 meters dyp under livreddende hjelp på vei til Stavanger Universitetssjukehus.
AMBULANSE: De tre søsknene som ble hentet opp fra 11 meters dyp under livreddende hjelp på vei til Stavanger Universitetssjukehus. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| STAVANGER/OSLO (Dagbladet): - De har vært lenge under vann, og jeg vil ikke være kategorisk, men nå er tilstanden kritisk, men stabil, sier informasjonssjef ved Stavanger Universitetssykehus, Gottfred Tunge, til Dagbladet.

Det betyr at tilstanden for øyeblikket ikke er livstruende for de tre - men at dette fortsatt kan endre seg grunnet den svært alvorlige ulykka de har vært ute for.

- En av jentene, som er seks år gammel - hun ble meldt å være sju, men det er nå korrigert - er frakta til Haukeland for videre behandling. Årsaken er at hennes situasjon var ustabil en periode, og at Haukeland har medisinsk utstyr som er hakket over vårt, sier Tunge til Dagbladet.

Barna er nå lagt i respirator. Behandlingen går ut på å stabilisere tilstanden til de tre.

11 meters dyp  En 17 år gammel gutt  og to mindreårige barn - gutt (3) og jente (6) - er hentet opp fra en bil på 11 meters dyp utenfor Stavanger. En voksen mann (26) kom seg opp av bilen ved egen hjelp.

- De tre er søsken, og hjertet hadde stoppet på alle tre da de kom til sykehuset. Hjerter og lunger har begynt å fungere igjen etter livreddende behandling, sa informasjonssjef Tunge til Dagbladet ved 14.30-tiden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.