Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bil på taket i Festningstunnelen

Fem skadde etter ulykken i Oslo. Østgående tunnelløp stengt.

Foto: Geir Østby
Foto: Geir Østby Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet):To biler er involvert i en ulykke i østgående løp Festningstunnelen i Oslo. Flere utrykningskjøretøy og hjelpemannskaper, bekrefter Oslo-politiet.

Menn i 20-årene
- En av bilene ligger på taket. En person er alvorlig skadd og en kritisk. Disse er sendt til Ullevål sykehus. Ytterligere tre er sendt med skader til Bærum sykehus, sier operasjonsleder Britt Børve til Dagbladet i 21.30-tiden.

I 00.30-tiden forteller Alf Bøler ved Ullevål universitetssykehus at det er to menn som ble sendt til Ullevål.

- En mann på 21 år er til intensivbehandling for hode- og bruddskader. Skadene er alvorlige, men tilstanden er stabil. Den andre er en mann på 22 år, som har uavklarte hodeskader. Han ligger til observasjon, og tilstanden er stabil, sier han.

Politiet fikk melding om ulykken ti 21.10.

Alle de skadde skal være menn i 20-årene.

Ulykken skjedde i østgående felt. Det er usikkert om bilene var i samme kjøreretning da ulykken skjedde. Det østgående tunnelløpet er nå stengt og trafikanter blir omdirigert til Dronning Mauds gate.

- Hjelpemannskapene er rundt 300 meter inne i tunnelen, sier Børve.

Traff tunnelvegg
Etter det Dagbladet forstår tror politiet at den svarte bilen ha truffet en av tunnel-lommene, der det står SOS-telefoner og er merket med nødutganger, i høy hastighet. Deretter skal bilen ha landet bilen på taket.

Den røde bilen skal på et tidspunkt være truffet av den svarte.

Politier regner med å åpne tunnelen for bilister i løpet av kvelden.

Kappkjøring
Et vitne forteller til Aftenposten at de to bilene drev med kappkjøring før ulykken.

— De passerte meg i mellom 120 og 130 kilometer i timen rett før inngangen til tunnelen. Sekunder senere hørte jeg et høyt smell og så at bilene hadde krasjet, sier vitnet.

Operasjonsleder Finn Belle i Oslo-politiet bekrefter observasjonen fra vitnet.
— Også vi har fått slike opplysninger fra vitner, sier han.

Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet
Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling