Bil påkjørt av godstog i høy hastighet

Sjåføren (47) slapp unna med vondt i foten

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du bilder eller informasjon om togkollisjonen? Send mms/sms til 2400, ring 24 00 00 00 eller send epost til 2400@dagbladet.no.

(Dagbladet.no): Klokka 10.15 i formiddag fikk politiet melding om at en personbil var truffet av et tog, ved en overgang på Nesvolden, 2-3 mil nord for Røros.

- Bilen ble truffet av snøplogen til toget, og fronten helt inn til kupeen var totalødelagt, sier Leif Berglund, operasjonsleder ved Sør Trøndelag politidistrikt.

Hadde englevakt

Det var en 47 år gammel mann som kjørte bilen, av merke Ford. Han slapp unna med en mindre skade i en fot. Datteren skal være uskadd, men begge er kjørt til Røros sykehus for sikkerehets skyld, opplyser politiet.

- De har vært utrolige heldige. Dette har gått veldig bra, sier Berglund.

Etter at toget traff bilen, fortsatte det å kjøre 500 meter før det klarte å stanse.

Kan ha kjørt på rødt
Mannen kom kjørendre sørfra, og togovergangen ligger like etter en skarp venstresving. Det var vinterføre og glatt, bortsett fra i sporene i veibanen.

Politiet har foreløpig to teorier om hva som kan ha skjedd.

- Han kan enten ha kjørt for fort inn i svingen eller han kan ha kjørt på rødt lys. Nå skal politiet etterforske saken på vanlig måte, sier Berglund.

Ikke noe galt

Ifølge Jernbaneverket var planovergangen sikret med halvbommer, røde lys og lydsignal.

- Jeg har ikke fått melding om at noe var galt med sikringen. Hendelsesforløpet er derfor litt spesielt hvis det er slik jeg har forstått det, sier pressevakt Inge Hjertaas i Jernbaneverket til Dagbladet.no.

De første opplysningen han fikk fra ulykkesstedet tyder på at bilen kan ha kjørt inn i sida på lokomotivet. I så fall var bilisten og datteren hans millisekunder fra en dødelig kollisjon.

- Vi vet at det kan gå betraktelig verre når en bil blir truffet av tog, konstaterer Hjertaas.

Jernbaneverket opplyser at trafikken nå går som normalt.