Bil raste inn i folkemengde

Fire drept og minst 20 skadd under feiring av Dronningens dag i Nederland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Fire mennesker er drept, ifølge Sky News,  og minst 20 skadd etter at en bil kjørte inn i en menneskemengden i Nederland i dag under feiringen av nasjonaldagen i dag.

Ulykken skjedde i byen Apeldoorn der en bil braste inn i tilskuermengden under feiringen, som heter Dronningens dag i Nederland. Minst 20 personer er skadd, melder nederlandske medier.

Et øyenvitne sier til Sky News at hun så folk "fly gjennom lufta" etter at den svarte bilen kjørte gjennom politisperringene hvor en folkemengde hadde samlet seg for å se kongefamilien kjøre forbi.

Dramaet skjedde under 100-års feiringen av fødselen til dronning Beatrix' mor, Juliana. Beatrix har bursdag 31. januar, men Dronningens dag blir etter tradisjonen slått sammen med nasjonaldagfeiringen 30. april.

- Med vilje
En fotograf fra nyhetsbyrået AP, som var vitne til hendelsen, sier at det virket som om bilen med vilje kjørte med høy fart mot en åpen buss som der dronningen og familien hennes satt.

Bussen med de kongelige ble ikke truffet, og ingen i dronningens følge ble skadd.

En politimann unngikk så vidt å bli truffet ved å hoppet av motorsykkelen sin, melder AP.

 FØRSTEHJELP:  Både publikum og vaktmannskaper ga førstehjelp etter bildramaet under dronningparaden i Apeldoorn i dag. Foto: ROBIN UTHRECHT, SCANPIX -EPA.
FØRSTEHJELP: Både publikum og vaktmannskaper ga førstehjelp etter bildramaet under dronningparaden i Apeldoorn i dag. Foto: ROBIN UTHRECHT, SCANPIX -EPA. Vis mer
 NASJONALDAG PÅ NEDERLANDSK:  Glade nederlendere i nasjonalfargen oransje venter på dronningens følge i Apeldoorn. Bildet er tatt like før en bil braste gjennom en politisperring og inn i en forlkemengde. Foto: ROBIN UTHRECHT, SCANPIX - EPA.
NASJONALDAG PÅ NEDERLANDSK: Glade nederlendere i nasjonalfargen oransje venter på dronningens følge i Apeldoorn. Bildet er tatt like før en bil braste gjennom en politisperring og inn i en forlkemengde. Foto: ROBIN UTHRECHT, SCANPIX - EPA. Vis mer