Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bil smadret av toget

Skled rett igjennom bommen på isglatt vei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bilen klarte ikke å stoppe på den speilglatte veien da bommene gikk ned ved Gubberud planovergang på Ottestad sør for Hamar.

- Bilen skled tvers igjennom bommen og ble stående. Både føreren og passasjeren kom seg uskadet ut, sier politioverbetjent Nils Ringnes ved Stange lensmannskontor til Dagbladet.no.

Toget, et InterCity fra Skien til Lillehammer, dundret rett inn i bilen, knuste den og dro den med seg et par hundre meter før det klarte å stoppe. Det er et såkalt helbomanlegg på stedet.

- Togleder har opplyst at han så en person stod ved siden av bilen da den kom, sier operasjonsleder Egil Solberg ved Hamar politistasjon til Dagbladet.no.

En nabo forteller at han hørte intens fløyting fra toget like før ulykken.

Det skal etter forholdene gå bra med de to som var i bilen.

Toget sporet ikke av i sammenstøtet, men du må regne med litt forsinkelse mellom Skien og Lillehammer i dag. Det er også en varslet politisk strek for jernbaneansatte mellom 12 og 15 i dag som vil få konsekvenser for trafikken.

image: Bil smadret av toget
KOM SEG UT: Bilføreren kom seg ut av bilen rett før toget kom dundrende i 125 kilometer i timen.
SMADRET AV TOGET: Forden skled rett ut i togskinne på glatta.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media