Bil snurret:
- Svært glatt

Problemer flere steder på Østlandet. Stenginger og kolonnekjøring i fjellet.

MYE SNØ: Fra E6 ved Minnesund. Foto: Statens vegvesen
MYE SNØ: Fra E6 ved Minnesund. Foto: Statens vegvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere steder på Østlandet er det trafikkproblemer relatert til været; det er varslet kraftig snøvær det kommende døgnet.

Tirsdag formiddag er det lange køer på E16 i Hole ved Sollihøgda i retning Sandvika grunnet en stanset vogntog. Nødetatene er på vei.

- Store forsinkelser må påberegnes, skriver Vegtrafikksentralen sør på Twitter 09.09.

Oslo-politiet konstaterer at det stedvis er svært glatt i distriktet etter at en bil har snurret rundt og truffet midtrabatten i Røyken i Asker, i krysset mellom E134 og Slemmestadveien.

- Det er bare snakk om materielle skader på kjøretøyet, ingen personskade, skriver de.

Også andre steder på Østlandet er snøvær og glatt føre et problem. Trafikkoperatør Mette Brunes ved Vegtrafikksentralen ber via Oppland Arbeiderblad bilister om å beregne god tid i dag.

SNØKAOS: Store mengder snø skapte kaos på Østlandet 4. januar. Video: Tipser / Dagbladet Vis mer

I Drammens-området har det kommet mellom 15 og 30 centimeter nysnø, og noe av nedbøren har kommet som regn med temperaturer rundt null.

- Vær forberedt på vann, så man ikke kjører for fort og får vannplaning, da mister man fort festet, advarer Vegvesen-operatør Ole-Petter Ruud til Drammens Tidende.

Været påvirker også de sentrale fjellovergangen i Sør-Norge. På E134 over Haukelifjell er det kolonnekjøring, det samme gjelder riksvei 13 over Vikafjell.

Fylkesvei 50 Hol-Aurland og fylkesvei 27 over Venabygdsfrjelle er stengt, ifølge NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer