EN OMKOMMET:En ung mann fra Odda er funnet omkommet i denne personbilen. En person er sendt til sykehus med mindre skader. Foto: Arvid Aga
EN OMKOMMET:En ung mann fra Odda er funnet omkommet i denne personbilen. En person er sendt til sykehus med mindre skader. Foto: Arvid AgaVis mer

Bil stupte 30 meter - en mann funnet omkommet

Mistanke om promillekjøring. Politiet ble varslet ved 02.30-tiden. En mann omkommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Dykkere fant før klokka 06 i  morges en død person som har vært savnet etter at en bil kjørte i sjøen fra riksvei 13 ved Odda sentrum tidligere på natta.

Den omkomne ble funnet inne i bilen. En annen person er fraktet til sykehuset i Odda med lettere skader. Tidligere på natta skal det ha vært usikkerhet om det kunne ha vært flere personer i bilen.

Bekreftet omkommet - Såvidt jeg forstår nå skal det bare ha vært disse to personene. Dykkere fra Stavanger og Bergen har søkt i området, men det kal være avklart at det ikke var flere personer i bilen, sier operasjonsleder Preben Wallestad ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet klokka 07.15.

Politiet har bekreftet at den omkomne er en ung mann fra Odda.

- En mann er sendt til Odda sjukehus med lettere skader. Såvidt jeg forstår ble han funnet utenfor bilen, sier Wallestad.

Bilen ble tauet opp fra sjøen klokka 06.15.

Stupte 30 meter - Vi har skjellig grunn til mistanke om promillekjøring og har tatt utvidet blodprøve, forteller operasjonsleder Konrad Grindeland i Hordaland politidistrikt til NTB.

Spor på stedet kan tyde på at bilen først har kjørt i fjellveggen og deretter kommet over i motsatt kjørebane, før den fløy over murkanten. Bilen har også fløyet over en telefon- og strømkabel før den traff et tre nedenfor og kuttet toppen av dette. Totalt har trolig bilen stupt rundt 30 meter før den traff sjøen, skriver BT.no.

Det er rundt 20 meter fra veibanen og ned til fjorden. For knapt to uker siden kom en nederlandsk familie på fire til skade etter en utforkjøring på samme strekning på Riksveg 13. Bilen havnet i fjæresteinene etter en ferd på rundt 25 meter ned en frukthage i Ullensvang.

Politiet fikk melding om ulykken ved 02.30-tiden natt til mandag.