Bil tok fyr etter frontkollisjon

Dramatisk ulykke på Hedmarken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det ble dramatisk da to biler, begge Forder, frontkolliderte på fylkesveien mellom Moelv og Sjusjøen på Hedmarken tidligere i dag. En av bilene tok fyr og ble helt utbrent.

- Ulykken skjedde på delvis glatt føre og i en sving. En av bilene, en Ford Mondeo, kom over i motsatt kjørefelt og kolliderte med den andre, en Ford Excursion. Mondeoen tok fyr etter kollisjonen, forteller politiførstebetjent Øyvind Buraas ved Ringsaker lensmannskontor til Dagbladet.no.

Kollisjonen, som skjedde på glatt føre og i en sving, ble meldt inn klokka 14.20, og både brannvesen og flere ambulanser ble utkalt til ulykkesstedet.

Mondeoen ble helt utbrent. Den mannlige føreren, som var alene i bilen, kom utrolig nok fra det uten brannskader.

- Han ble dratt ut av føreren av Excursionen samt et vitne. Hadde han blitt sittende, ville han ha brent inne, sier politiførstebetjent Buraas.

Mondeo-føreren ble sendt til Lillehammer sykehus med bruddskader i beina. I Excursionen, som fikk langt mindre skader enn Mondeoen, satt tre personer. En av dem fikk «noe tannskade» og valgte selv å oppsøke legevakta for sjekk.

Årsaken til ulykken er ennå ikke klarlagt.

- Vi har ikke fått avhørt føreren av Mondeoen ennå. Men jeg kan si at det er uvanlig at biler tar fyr på denne måten, sier politiførstebetjent Øyvind Buraas til Dagbladet.no.

UTBRENT: Føreren av Ford Mondeo-en ville brent inne hvis han ikke var blitt dratt ut av et vitne og sjåføren i Ford Excursion-en han kolliderte med. Foto: ANNE BERGSENGENE/HAMAR ARBEIDERBLAD
UTBRENT: Føreren av Ford Mondeo-en ville brent inne hvis han ikke var blitt dratt ut av et vitne og sjåføren i Ford Excursion-en han kolliderte med. Foto: ANNE BERGSENGENE/HAMAR ARBEIDERBLAD Vis mer