Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bil totalsmadret i togkollisjon i Sverige

Sjåføren slapp unna med skulder ut av ledd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En svensk mann i 20-årene hadde hellet med seg i morgentimene i dag, da bilen han kjørte, ble påkjørt av toget i Österede, Jemtland, ifølge Expressen.se.

I nitiden i dag var mannen på vei til jobb, da han skulle krysse et jernbanespor. 

Et par av hans arbeidskollegaer befant seg på andre siden av overgangen og ble vitne til at bilen ble påkjørt av et kommende tog.

Bildene, tatt rett etter ulykken, viser klart at bilen ble nærmest smadret i sammenstøttet.

Tilkalte luftambulanse

Kollegaene fryktet det verste og hastet til for å dra mannen ut av bilvraket.

De tilkalte også redningsmannskapene, som rekvirerte luftambulanse for å frakte den antatt hardt skadde mannen til sykehuset.

- Når jeg så bilen, tenkte jeg «Det her går til helvete. Det er ikke mye igjen av personen som satt i bilen», forteller operasjonsleder Erik Englund i Östjämtland politidistrikt til Aftonbladet.se.

HADDE ENGLEVAKT: Politiet fryktet det verste da de ankom jernbaneovergangen der en bil ble påkjørt av et tog. Sjåføren hadde på mirakuløst vis greid seg og har bare noen småskrammer og en skulder ut av ledd å vise til etter sammenstøttet. Foto: Foto: Räddningstjänsten Östjämtland/Expressen
HADDE ENGLEVAKT: Politiet fryktet det verste da de ankom jernbaneovergangen der en bil ble påkjørt av et tog. Sjåføren hadde på mirakuløst vis greid seg og har bare noen småskrammer og en skulder ut av ledd å vise til etter sammenstøttet. Foto: Foto: Räddningstjänsten Östjämtland/Expressen Vis mer

- Men når jeg gikk ut av bilen min, tenkte jeg «Men her sitter det jo en fyr». Og det var han som kjørte.

Englevakt

Nærmere undersøkelser viser at de eneste skadene sjåføren hadde, var en skulder ut av ledd og noen skrammer i ansiktet. 

- Vi spurte hvordan han hadde det. Eneste han lurte på, var om vi kunne sette på plass skulderen hans. Det var en ordentlig tøffing, det der.  

Mannen ble fraktet til det lokale sykehuset for en sjekk.

- Vi tilkalte et helikopter, men vi kunne like gjerne ha bestilt en taxi til ham, sier operasjonsleder, som er svært overrasket at det gikk så bra:

- Jeg har jobbet som politi siden 1996, men har aldri sett noen greie seg med så lite skader når bilen er et vrak. Det er nok lettere å vinne 150 millioner i lotto enn å overleve det der. Han hadde englevakt.

image: Bil totalsmadret i togkollisjon i Sverige
VRAK: Mannens arbeidskamerater ble vitner til ulykken. De fikk dratt ham ut av bilvraket og kontaktet politiet.
FORELØPIG INGEN FORKLARING: Politiet vet på nåværende tidspunkt ikke hva som forårsaket kollisjonen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!