Bilal (8) og Ashraf (5) drept av rakett

Bilal (8) og Ashraf (5) er de to siste av de minst 140 palestinske barn som har mistet livet i det palestinske opprøret mot Israels okkupasjon av Vestbredden og Gaza de siste 10 månedene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to unge guttene og moren Nadia Abu Khader (22) skulle besøke onkelen på hans fysioterapeutkontor i går. Men da den lille familien gikk forbi Hamas-lokalene i Nabulus på Vestbredden, ble huset truffet av israelske raketter. Sammen med seks palestinske Hamas-aktivister, endte dagen med døden for guttene.

Mer enn 30 prosent av palestinerne som er drept i de siste ti månedene, er barn under 18 år, melder The Guardian.

- Vi beklager tapet av sivile liv, men barna kan ha blitt brukt som «menneskelige skjold», sa Ariel Sharons talsmann, Ranaan Gissin, til BBC etter rakettangrepene i går.

Lover hevn

Flere parter beskylder nå Israel for å ville trappe opp konflikten etter gårsdagens angrep.

- Det israelske folket bør vite at de skal betale prisen, og at blodet vårt ikke er billig, sier Hamas' åndelige leder, sjeik Ahmed Yassin, til AP.

Gårsdagens israelske angrep er det alvorligste fra Israels side siden det palestinske opprøret startet for ti måneder siden.

- Israels forsvarsstyrker angrep en gruppe Hamas-medlemmer som har begått terrorhandlinger tidligere. Hæren gjorde dette for å forhindre drap og sabotasje mot israelerne, melder statsminister Ariel Sharon i en pressemelding.

Kraftig kritikk

USA - vanligvis Israels allierte og forsvarer - gikk i går offentlig ut mot det israelske rakettangrepet.

- Angrepet er kritikkverdig og kan ikke forsvares. Angrepet gjør veien mot fred vanskeligere, sier det amerikanske utenriksdepartementets talsmann, Charles F. Hunter, til AP.

14 palestinere er drept i Israels angrep på palestinske aktivister de siste to dagene. Mer enn 600 mennesker, de fleste palestinere, har blitt drept siden Ariel Sharons besøk på Tempelhøyden i september i fjor.

USKYLDIGE OFRE: De to palsestinske brødrene Bilal (8) og Ashraf Khader ble drept i et israelsk rakettangrep i byen Nablus i går. Minst 140 palestinske barn er drept de siste ti månedene.
I SORG: Nadia Abu Khadar 822) mistet sine to sønner i går.