Bilal (8) og Ashraf (5) drept av rakett

Bilal (8) og Ashraf (5) er de to siste av de minst 140 palestinske barn som har mistet livet i det palestinske opprøret mot Israels okkupasjon av Vestbredden og Gaza de siste 10 månedene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De to unge guttene og moren Nadia Abu Khader (22) skulle besøke onkelen på hans fysioterapeutkontor i går. Men da den lille familien gikk forbi Hamas-lokalene i Nabulus på Vestbredden, ble huset truffet av israelske raketter. Sammen med seks palestinske Hamas-aktivister, endte dagen med døden for guttene.

Mer enn 30 prosent av palestinerne som er drept i de siste ti månedene, er barn under 18 år, melder The Guardian.

- Vi beklager tapet av sivile liv, men barna kan ha blitt brukt som «menneskelige skjold», sa Ariel Sharons talsmann, Ranaan Gissin, til BBC etter rakettangrepene i går.

Lover hevn

Flere parter beskylder nå Israel for å ville trappe opp konflikten etter gårsdagens angrep.

- Det israelske folket bør vite at de skal betale prisen, og at blodet vårt ikke er billig, sier Hamas' åndelige leder, sjeik Ahmed Yassin, til AP.

Gårsdagens israelske angrep er det alvorligste fra Israels side siden det palestinske opprøret startet for ti måneder siden.

- Israels forsvarsstyrker angrep en gruppe Hamas-medlemmer som har begått terrorhandlinger tidligere. Hæren gjorde dette for å forhindre drap og sabotasje mot israelerne, melder statsminister Ariel Sharon i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer