Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bilbombe desarmert i Nord-Irland

BELFAST (NTB-REUTERS): Britiske styrker uskadeliggjorde en kraftig bilbombe i en mindre by i Nord-Irland bare noen timer før viktige samtaler om den skadeskutte fredsprosessen skulle begynne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fant den 136 kilo tunge bomben i Banbridge, sør for Belfast, etter at en radiostasjon i Irland ble varslet over telefon.

Ingen påtok seg umiddelbart ansvaret for bomben, men den pro-britiske protestantiske lederen David Trimble beskylde katolske republikanere for å stå bak.

Trimble mente at det feilslåtte attentatet var et forsøk på destabilisere situasjonen ytterligere etter at ekstremister på begge sider har trappet opp sin aktivitet i de siste ukene.

Det har vært en spent stemning siden republikanere drepte den protestantiske lederen Billy Wright i Maze-fengselet 27. desember. Siden er to mennesker til - en katolikk og en protestant - drept.

Den spente stemningen som ekstremistiske motstandere av fredsprosessen på begge sider har framprovosert, har satt den allerede skjøre fredsprosessen i fare for å bryte sammen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!