Bilbombe drepte 12 barn i Irak

Minst 27 personer ble drept av en bilbombe i Bagdad onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En selvmordsbomber kjørte mot amerikanske soldater som delte ut godterier til en gruppe barn før han sprengte seg selv og bilen han satt i.

Blant de drepte var en amerikansk soldat og 12 barn, opplyser politiet i byen.

I tillegg ble minst 70 personer ble skadet i det som var det andre større selvmordsangrepet i den irakiske hovedstaden siden helgen. Søndag ble 25 personer drept utenfor et av hærens rekrutteringssentre.

Sorg

– Eksplosjonen rammet først og fremst barna, sier Abbas Alimi, en av beboerne i området. Innbyggerne i den fattige bydelen øst i Bagdad er i hovedsak kristen og sjiamuslimer.

Ved Kindi-sykehuset, hvor flere av ofrene ble behandlet, satt en kvinne kledd i svart utenfor en av operasjonssalene.

– Måtte Gud straffe mujahedinene og deres leder, skrek hun i sorg.

Kvalt i politibil

REDDET LIVET: Denne gutten var heldig, og slapp fra det med mindre skader da en bilbombe tok livet av 12 barn i Bagdad i kveld. Minst 27 omkom og 70 ble skadd. Foto: Scanpix/AP
REDDET LIVET: Denne gutten var heldig, og slapp fra det med mindre skader da en bilbombe tok livet av 12 barn i Bagdad i kveld. Minst 27 omkom og 70 ble skadd. Foto: Scanpix/AP Vis mer

Bare timer etter angrepet deltok rundt 200 mennesker i begravelsen til fem av de drepte.

En sju-åring ble også drept onsdag, da en bombe eksploderte i veikanten idet en amerikansk patrulje passerte. En kvinne ble såret i dette angrepet.

Samme dag vedgikk en tjenestemann i innenriksdepartementet at ni eller ti sunnimuslimske menn ble kvalt etter å ha blitt holdt innelåst i en politibil. Han lovet at de ansvarlige for hendelsen ville bli straffeforfulgt. (ANB-AP)

I SORG: En familie sørger over kista til sitt døde barn.
GODTERIER: De irakiske barna ventet på å få godterier og småleker som denne da bilbomba eksploderte.
ØDELEGGELSER: Angrepene i Irak fortsetter, og ødeleggelsene var store eettter dagens bilbombe.