Bilbombe drepte 18 barn på fotballbane i Irak

USA: Tvilsomt at det har skjedd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 18 barn ble drept da en bilbombe eksploderte på en fotballbane i Irak, melder den statlig irakisk fjernsynskanal Iraqiya, skriver AP.

Alle de drepte skal være gutter, i alderen 10 til 15 år, ifølge en irakisk tjenestemann. Bomben gikk av ca 14:15 norsk tid, mens guttene lekte.

Ytterligere 20 barn skal ha blitt såret i angept.

Kilden sier at det var en bilbombe som eksploderte, og at bilen var parkert like ved fotballbanen. Politiet sier på sin side at bomben lå i veikanten i nærheten av fotballbanen, skriver NTB.

Det er usikkert om guttene var det egentlige målet for angrepet, men barn ender daglig i skuddlinjen i Irak.

Eksplosjonen skjedde i byen Ramadi vest i Irak, 11,5 mil fra Bagdad, som er de sunnimuslimske opprørernes hovedsete i Irak.

Tvilende

Men en talsmann for det amerikanske forsvaret tror derimot ikke det har vært noen bombeangrep der barn ble drept, men at det hele er forvekslet med en kontrollerte eksplosjonen der 30 personer ble lettere såret, skriver NTB.

Den kontrollerte bombeeksplosjonen ble utført av amerikanske soldater i nærheten av en fotballbane i den irakiske byen Ramadi, ifølge en amerikansk talsmann.

- Jeg kan ikke tenke meg at det har vært et annet angrep med barn innblandet uten at våre folk vet om det, sa major Jeff Pool til Reuters.

De sårede hadde ifølge Pool kun lettere skader, og ingen mennesker ble drept.

Angrep politistasjon

I den nordlige byen Mosul kjørte en selvmordsbomber en lastebil med eksplosiver inn i en politistasjon tidligere i dag. Sju polititjenestemenn ble drept og 47 personer ble såret i angrepet, ifølge politiet.

Hovedstaden Bagdad ble samme også rammet av en rekke bombe- og bombekasterangrep.

Blant annet ble fem personer drept og ti såret da en bilbombe eksploderte i det sjiadominerte strøket Karrada.

Amerikanske soldater

Også tre amerikanske soldater ble drept i Irak i dag. Soldatene mistet livet da en bombe som lå i veikanten i utkanten av hovedstaden Bagdad, eksploderte, opplyser det amerikanske forsvaret. Ytterligere en soldat ble såret i bombeeksplosjonen.