< b> VOLDELIG KAOS:  Folk i Sadr-byen i Bagdad strømmer til restene av bilen som ble sprengt av en bombe onsdag, med mer enn 50 drepte. Foto: Wissm al-Okili, Reuters/NTB Scanpix.
< b> VOLDELIG KAOS: Folk i Sadr-byen i Bagdad strømmer til restene av bilen som ble sprengt av en bombe onsdag, med mer enn 50 drepte. Foto: Wissm al-Okili, Reuters/NTB Scanpix.Vis mer

Bilbombe drepte minst 64 ved skjønnhetssalong

Kvinner og barn hardt rammet i nytt terrorangrep mot bydel i Bagdad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 64 personer er drept og nær 90 såret av en bilbombe i Sadr-byen i Bagdad, opplyser irakisk politi og helsepersonell til BBC.

Bomben gikk av like ved en skjønnhetsalong, og mange av ofrene er kvinner, ifølge Reuters. Den ytterliggående sunni-islamistiske gruppa IS har påtatt seg ansvaret for angrepet i den sjia-dominerte bydelen.

Ifølge en politimann befant det seg mange mennesker i området da bomben gikk av ved 10-tiden lokal tid onsdag. En rekke mennesker ble drept momentant, mens andre fikk så alvorlige skader at de døde kort tid senere.

Ville ramme soldater
Ifølge BBC er mange av ofrene kvinner og barn, og for flere av de sårede er tilstanden kritisk. IS har ifølge kanalen meldt at angrepet var rettet mot sjiamuslimske militssoldater. En rekke biler ble ødelagt og flere bygninger fikk store materielle skader i eksplosjonen

IS har vært knyttet til en rekke lignende angrep både i Bagdad og andre steder i Irak, spesielt i sjia-bebodde områder.

IS kontrollerer fortsatt store områder vest i Irak selv om irakiske regjeringsstyrker har gjenerobret store områder det siste året.

(NTB)