EKSPLODERTE: Bilbomben gikk av på en parkeringsplass ved P.O. Pedersens Vej 1, melder BT.dk. Kriminalomsorgen har kontorer i nærheten. Kart: GOOGLE MAPS
EKSPLODERTE: Bilbomben gikk av på en parkeringsplass ved P.O. Pedersens Vej 1, melder BT.dk. Kriminalomsorgen har kontorer i nærheten. Kart: GOOGLE MAPSVis mer

Bilbombe eksploderte i Århus

Stort område er avsperret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): «Fem til seks biler» er skadd og en rekke husvinduer blåst ut, etter at bilbomben eksploderte klokka 07.00 på en parkeringsplass nord i Århus, melder BT.dk.

Ingen personer skal ha blitt fysisk skadd eller drept i eksplosjonen, beskrevet som kraftig. Ammunisjonsryddere og en fjernstyrt bomberobot døpt «Rullemarie» er på plass, sikrer området og leter etter eventuelt andre sprengladninger.

Parkeringsplassen ligger i «et forholdsvis øde industrikvartal» ved den danske kriminalforsorgens lokaler på Skejby, «hvor man f.eks kan sone den siste delen av straffen».

Politiet sier bomben var rettet mot én bestemt bil tilhørende noen tilknyttet kriminalforsorgen. Ytterligere detaljer omkring tilknytningen er ikke kjent.

- Vi har avsperret et større område, og er nettopp gått i gang med den innledende etterforskningen. Av hensyn til den har jeg ingen kommentar til hvem vi mistenker står bak bomben, sier politiinspektør Ole Madsen ved Østjyllands politi til dansk TV 2.

350 ansatte ved en nabobedrift er av sikkerhetsmessige årsaker innesperret og får ikke bevege seg utendørs.

Kriminalforsorgens Skejby-avdeling har 26 beboere, hvorav 16 er dømte og ti er under tilsyn, skriver BT.dk.

Saken oppdateres.