Bilbombe gikk av nær Gaza - minst 28 soldater drept i to angrep

- Noe av den verste volden i Egypt det siste året.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Minst 28 soldater ble i dag drept på Sinai-halvøya i Egypt etter to målrettede angrep. Tidligere i dag ble det meldt at det første angrepet, som skjedde nært Gazastripens grenser, hadde kostet ti liv, ifølge Jerusalem Post. 

I kveld kom meldingene om at dette tallet er betydelig oppjustert. Samme avis melder noen timer senere at dødstallene er steget til minst 28, i to angrep, og det samme skriver nyhetsbyrået Reuters. 

Dødstallene kan stige Det første av de to angrepene var et bombeangrep. Det ble utført i al-Kharoba-området nordvest for byen al-Arish, og skal ha vært rettet mot to pansrede kjøretøy ved en militær kontrollpost.

Ifølge Reuters ble 25 soldater drept i dette angrepet alene. 

Like mange skal være skadet, og medisinsk personell opplyser at dødstallene kan komme til å stige på grunn av alvorlige skader blant mange av ofrene. 

Noen timer etter det første angrepet, åpnet væpnede menn ild ved en kontrollpost inne i al-Arish, noe som førte til at tre soldater ble drept.

Reuters kaller dette noe av den verste volden utført mot staten Egypt siden Muhammed Morsi ble tvunget til å gå av som president i fjor sommer. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer