Bilbombe gikk av nær Gaza - minst 28 soldater drept i to angrep

- Noe av den verste volden i Egypt det siste året.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst 28 soldater ble i dag drept på Sinai-halvøya i Egypt etter to målrettede angrep. Tidligere i dag ble det meldt at det første angrepet, som skjedde nært Gazastripens grenser, hadde kostet ti liv, ifølge Jerusalem Post

I kveld kom meldingene om at dette tallet er betydelig oppjustert. Samme avis melder noen timer senere at dødstallene er steget til minst 28, i to angrep, og det samme skriver nyhetsbyrået Reuters

Dødstallene kan stige Det første av de to angrepene var et bombeangrep. Det ble utført i al-Kharoba-området nordvest for byen al-Arish, og skal ha vært rettet mot to pansrede kjøretøy ved en militær kontrollpost.

Ifølge Reuters ble 25 soldater drept i dette angrepet alene. 

Like mange skal være skadet, og medisinsk personell opplyser at dødstallene kan komme til å stige på grunn av alvorlige skader blant mange av ofrene. 

Noen timer etter det første angrepet, åpnet væpnede menn ild ved en kontrollpost inne i al-Arish, noe som førte til at tre soldater ble drept.

Reuters kaller dette noe av den verste volden utført mot staten Egypt siden Muhammed Morsi ble tvunget til å gå av som president i fjor sommer. 

Opprør rammer Sinai Egyptiske sikkerhetsstyrker har det siste året måttet hanskes med et jihadistisk opprør som har drept hundrevis av soldater og politimenn siden hæren styrtet president Morsi fra Det muslimske brorskap etter nye masseprotester i landet i fjor. 

De fleste angrepene har vært i Sinai. Seks soldater ble drept på søndag av en veibombe sørvest for al-Arish, skriver Jerusalem Post. 

Avisa skriver også at maskerte menn tidligere i dag satte fyr på to biler som tilhørte det saudiarabiske konsulatet i byen Suez, men avisa opplyser ikke noe om hvorvidt noen personer kom til skade i dette angrepet. 

Saudi-Arabia er en sterk støttespiller for det egyptiske militærregimet som nå har sittet ved makta i litt over ett år.