Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bilbombe i villastrøk

Bare flaks gjorde at ingen personer kom til skade da en BMW personbil ble sprengt i lufta i et fredelig nabolag i Moss sentrum i går. Kripos bistår politiet med etterforskningen, som ikke utelukker at sprengningen kan være rettet mot en politimann som bor i strøket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BOMBE: En bombe plassert under en BMW i Scharres gate i Moss ble sprengt ved 06-tida i går morges. Politiet står fortsatt uten spor i saken.

Bilsprengningen fant sted i Scharres gate i Moss ved 06-tiden i går morges. Et sprenglegeme ble plassert under BMW-en til en ung Oslo-mann, som bare hadde parkert i strøket mens han var på reise.

Bilen sto parkert utenfor boligen til polititjenestemann Bjørn Ove Hattevig, som har maken bil som Oslo-mannen.
Etter det Dagbladet erfarer, utelukker ikke politiet at hevn mot polititjenestemannen kan være et motiv for sprengningen.

- Vi ser svært alvorlig på hendelsen, og utelukker ingen teorier. Bomben kan være plantet av profesjonelle folk så vel som av guttunger. Men foreløpig har vi ikke funnet noe klart motiv for å gjøre dette mot verken bileieren eller politimannen.

- Sistnevnte har verken arbeidet med narkotikasaker eller andre kontroversielle saker, sier politiavdelingssjef Øivind Sveistrup ved Moss politistasjon.

- Var hjemme

Bjørn Ove Hattevig selv forteller til Dagbladet at han og de andre som befant seg i boligen selvsagt er preget av hendelsen, men at «livet går sin gang». Han tviler sterkt på en mulig hevnteori.
- Dette har jeg ingenting med, sier Hattevig.

Tolv polititjenestemenn og tre teknikere fra Kripos jobber nå på spreng med bombesaken. Vitneavhør og undersøkelser av bilen fortsatte til seint i går kveld.

Beboere, avisbud og drosjesjåfører som var i området er blitt kontaktet.

Ved ti-tida i går kveld forelå det ikke resultater fra den tekniske delen av etterforskningen.
- Sprengstoffet som ble brukt er fortsatt ukjent. Men eksplosjonen var kraftig nok til at eventuelle forbipasserende ville blitt skadd av den, sier Sveistrup.

- Setene vrengt

En bil som sto i nærheten, og den nærmeste bebyggelsen, ble skadd av sprengningen. Ifølge naboer var eksplosjonen så sterk at bilder falt ned fra veggen i husene deres og utelamper løsnet.

Tidligere redaktør i Moss Avis, Fredrik Th. Bolin, bor i en av villaene nærmest bilbomben. Også han våknet av den kraftige eksplosjonen.

- Setene i bilen var vrengt, frontruten knust og panseret revet opp, forteller Bolin.

En annen nabo, Jorunn Høy, beskriver hendelsen som «uvirkelig».

- Jeg og mannen min våknet opp av det kraftige smellet. Røyklukten var enorm. Vi ble selvsagt rystet av at noe som dette kunne skje i vårt fredelige nabolag. På tidspunktet bomben gikk av, spaserer det vanligvis en del folk på vei til jobb. Det er nifst å tenke på, sier Høy.

Etterforskningen fortsetter i dag, og politiet ønsker kontakt med alle personer som har beveget seg i det aktuelle området natt til i går.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media