Bilbombe jevnet bygning med jorden

Minst 20 personer drept og over 100 skadd.

OMFATTENDE SKADE:  En rekke mennesker ble drept og mange skadd da en bilbombe gikk av i den pakistanske byen Lahore. Foto:   AFP PHOTO/DAWN NEWS
OMFATTENDE SKADE: En rekke mennesker ble drept og mange skadd da en bilbombe gikk av i den pakistanske byen Lahore. Foto: AFP PHOTO/DAWN NEWSVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Flere mennesker ble drept da en kraftig bilbombe jevnet en bygning til jorden i den pakistanske byen Lahore i morgentimene onsdag.

Minst 23 personer er drept og 200 skadd, opplyser politiet til BBC. Mannskaper som jobber med redningsarbeidet sier at så mange som 35 er drept, men dette er ikke bekreftet. Det fryktes at dødstallet vil stige enda mer når skadde graves fram fra ruinene.

Bilbomben gikk av rett utenfor hovedpolitistasjonen i Lahore. En bil krasjet gjennom en bom før den gikk opp i lufta, opplyser offisielle kilder. Mange av de drepte er politifolk.

Øyenvitner forteller at det skal ha vært skuddvekslinger i etterkant av eksplosjonen.

Hørt sju kilometer unna
Eksplosjonen har forårsaket enorme ødeleggelser i finansdistriktet i byen. Hovedpolitistasjonen der bomben gikk av er jevnet med jorden og det rapporteres at flere bygninger har fått omfattende skader.

Blant annet skal lokalene som huser Pakistans etterretningstjeneste være skadd.

Eksplosjonen var så kraftig at den kunne høres sju kilometer unna.  Sprengladningen som ble detonert skal ha inneholdt 100 kilo dynamitt.

Mørk røyk veltet mot himmelen etter eksplosjonen, og en rekke ambulanser ble sett kjørende til stedet.

- Det var en kraftig eksplosjon, sier talsmann for politiet Nayyab Haider til Reuters.

- Det har gjort skade på flere bygninger og biler, sier han.

Avfyrt skudd
Etter eksplosjonen ble det meldt om skuddsalver mot politi og redningspersonell og fra et nabobygg. Bygningen ble etterhvert omringet av sikkerhetsstyrker, ifølge pakistansk tv.

To mistenkte ble arrestert. TV-bilder viser en mann som eskorteres vekk av politiet mens en folkemengde forsøker å angripe ham.

Eksplosjonen kommer samtidig med at den pakistanske hæren kjemper mot militante grupper i Swat-dalen i et forsøk på å kjempe mot den voksende Taliban-grupperingen.

Mye tyder på at dette skal være et selvmordsangrep, men ingen har så langt tatt på seg ansvaret.