Bilbombe like ved amerikansk ambassade og Nato-hovedkvarter

Ti personer drept eller skadd, ifølge byråer.

FLERE SKADDE OG DREPTE:  En selvmordsbomber sprengte seg sjøl og bilen i lufta i det som skulle være Kabuls høyt sikrede diplomatiske område i dag. Like ved ligger landets Høyesterett, den amerikanske ambassaden og Natos hovedkvarter. Minst ti personer er skadd og drept, ifølge politikilder. Foto: Omar Sobhani/Reuters/Scanpix
FLERE SKADDE OG DREPTE: En selvmordsbomber sprengte seg sjøl og bilen i lufta i det som skulle være Kabuls høyt sikrede diplomatiske område i dag. Like ved ligger landets Høyesterett, den amerikanske ambassaden og Natos hovedkvarter. Minst ti personer er skadd og drept, ifølge politikilder. Foto: Omar Sobhani/Reuters/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En stor bilbombe eksploderte i Afghanistans hovedstad Kabul i dag. Eksplosjonen skjedde bare 200 meter fra den amerikanske ambassaden, melder Al Jazeera.

En politikilde bekrefter overfor nyhetsbyrået Reuters at bomben gikk av nær den amerikanske ambassaden. Flere kilder melder på Twitter at det er landets Høyesterettsbygning som er rammet. Bomben rammet en buss som kjørte ansatte fra Afghanistans Høyesterett. Minst ti personer er drept eller skadd, ifølge offisielle talsmenn, melder Al Jazeera.

Ansatte drept Sjefen for etterforskningen, Mohammad Zahir, sier at selvmordsbomberen satt i en bil da han detonerte bomben. Eksplosjonen skjedde på hovedveien som går til Kabul flyplass. Også Nato har sitt hovedkvarter i dette området.

- Målet var tre minibusser som var fulle med ansatte ved landets Høyesterett. Øyevitner forteller om dødsfall på åstedet. Sikkerhetsstyrker sperrer området og er bekymret over de andre kjøretøyene som er parkert i nabolaget. En rekke vinduer i leiligheten i området er blåst ut, sier Al Jazeeras Jennifer Glass, som sjøl er i Kabul.

I området ligger det også en rekke militære bygninger der den Nato-ledete amerikansk-ledede koalisjonen har sine kontorer.

Flere angrep siste måned «Vi kan bekrefte at en eksplosjon fant sted i Kabul i dag. Vi samler informasjon og vil komme med mer informasjon», melder ISAF-styrkene på sin Twitter-feed.

Den siste måneden har det vært tre store angrep i hovedstaden, seinest et Taliban-angrep mot flyplassen i går.