SKADD: En gutt som ble rammet av bomben, får behandling ved et sykehus i Peshawar. Foto: ARSHAD ARBAB/EPA/SCANPIX
SKADD: En gutt som ble rammet av bomben, får behandling ved et sykehus i Peshawar. Foto: ARSHAD ARBAB/EPA/SCANPIXVis mer

Bilbombe mot politi-hovedkvarter i Pakistan

Minst 20 drept og over 50 såret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Minst 20 personer er drept og over 50 såret i et bombeangrep mot et politihovedkvarter nordøst i Pakistan, opplyser politiet.

Bomben var gjemt i en bil og eksploderte tirsdag i garnisonsbyen Kohat. Byen ligger like ved lovløse stammeområder som Khyber og Orakzai, kjente tilholdssteder for Taliban og al-Qaida.

En polititalsmann opplyser at seks av de drepte var politifolk. Det er også flere kvinner og barn blant de døde og sårede.

- Dette var en bilbombe, og vi etterforsker nå om bilen sto parkert utenfor politiets hovedkvarter, eller om den ble kjørt av en selvmordsbomber, opplyser en talsmann for de lokale myndighetene.

Et boligkompleks for politifolk har også fått store ødeleggelser. Flere hus har kollapset, og det meldes om at folk er innesperret i ruinene.

Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for bomben. Men militante opprørere har stått bak en rekke angrep i området den siste uken.

(NTB)