Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bilbomben: Ingen trussel mot myndighetene

Bomben som ble funnet på bilen til Anne Orderud Paust var ikke rettet mot henne selv om hun arbeider som sekretær for forsvarsministeren, mener Politiets overvåkingstjeneste (POT).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Så langt vi kan se var den ikke rettet mot henne i kraft av at hun jobber for forsvarsministeren, sier politiinspektør Øystein Berger i POT til NTB.

POT ser derfor ikke funnet av bomben som en trussel rettet mot rikets sikkerhet. Det er POTs foreløpige konklusjon etter gjennomgang av tjenestens arkiver og kontaktnett i Norge og utlandet.

- Vi har med andre ord ingen mistanke om at noe planla at noe skulle skje med Orderud Paust, hennes mann Per Paust eller forsvarsministeren, sier Berger til NTB.

Han sier til NTB at POT før funnet av bomben ikke har etterforsket noe forhold der det var mistanke om at en kriminell handling skulle rettes mot Orderud Paust, Per Paust eller forsvarsminister Dag Jostein Fjærvoll.

Anne Orderud Paust, som er gift med UD-tjenestemannen Per Paust, har vært personlig sekretær for ulike forsvarsministre i en en årrekke. I jobben har hun av den grunn tilgang til viktig informasjon i

Forsvarsdepartementet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!