Bilbomber drepte 17

Selvmordsbomberen fylte bilen med sprengstoff og kjørte opp på siden av bussen før han utløste bomben. Islamsk Jihad har tatt på seg ansvaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge den israelske avisa Ha'aretz, skal det ha vært en kraftig bilbombe som eksploderte ved en buss i det nordlige Israel i dag tidlig. I tillegg til 17 døde skal 10 være hardt skadd, mens ytterligere 40 er ført til sykehus for sjekk.

Politiet opplyser at de også har funnet en omkommet nummer 18, som de regner med er levningene etter selvmordsbomberen som satt i bilen da bomba gikk av.

Bomben eksploderte sørøst for byen Haifa hvor flere tidligere terrorangrep har funnet sted, og bussen skal ha vært på vei fra Tel-Aviv til Tiberias.

Et øyenvitne forteller til avisa at det skal være dusinvis av skadde, og at bussen fremdeles sto i brann en time etter eksplosjonen.

Bussen er nå fullstendig utbrent.

Øyenvitner forteller om to eksplosjoner. Først da bomba gikk av, og så da drivstofftanken til bussen eksploderte like etter.

Israelsk militærradio meldte i morgentimene om 10 drepte og femten skadde etter eksplosjonen.

- Vi snakker om en svært alvorlig hendelse, sannsynligvis forårsaket av en ekstra stor bombe. De rapportene jeg har mottatt, forteller om alvorlig materielle skader og mange skadde, sier Dov Lutsky ved det regionale politiet til israelsk radio. Politiet vil ikke bekrefte antall skadde og drepte, men sier til Ha'aretz at det dreier seg om «et uvanlig stort antall.»

CNN skriver at 12 mennesker har mistet livet i eksplosjonen, og at 42 mennesker er skadd. For 12 av de skadde skal situasjonen være alvorlig.

Bilen skal ha kjørt opp på siden av bussen og eksplodert mens den kjørte tett langs siden av den ved trafikk-knutepunktet Meggido, ikke langt fra Jenin på Vestbredden. Bussen skal ha vært full av mennesker, og mange av passasjerene skal ha vært militære.

Statsminister Ariel Sharon samler sikkerhetskabinettet for å diskutere Israels svar på angrepet.

- Dette er bomben Arafat har forberedt for George Tenet, sier en politisk kilde til BBC. CIA-direktøren befinner seg for tida i Israel for å bistå det palestinske sikkerhetspolitiets reformer.

Angrepet kommer etter at Sharon godkjente byggingen av et 110 kilometer langt gjerde som skal være et fysisk skille mellom Israel og de palestinske byene på Vestbredden.

KRAFTIG EKSPLOSJON: Redningsmannskaper forsøker å få oversikt ved de forkullede restene av bussen som ble sprengt i Israel i morges.
BOMBEN: En kameramann filmer de rykende restene av bilen som eksploderte ved siden av bussen i Israel i morges. Bilen skal ha vært fullastet med eksplosiver.