Bilbomber mot fem irakiske kirker

Minst fire bilbomber eksploderte søndag i rask rekkefølge utenfor kristne kirker i sentrum av Bagdad. Kort etter gikk enda to bomber av utenfor en kirke i Mosul i Nord-Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Så mange som 10 ble drept da en bil eksploderte utenfor den kaldeiske kirken i et nabolag i den sørlige delen av Bagdad.

I tillegg er 40 skadd i angrepet.

Armensk kirke

Den første bomben eksploderte utenfor en armensk kirke i det travle nabolaget Karada i Bagdad der det bor mange kristne.

Bare minutter etterpå gikk den andre bomben av mens politiet var i ferd med å sperre av området rundt en mistenkelig bil utenfor en syrisk-katolsk kirke i nærheten. Fem mennesker skal ha blitt drept i den andre eksplosjonen.

Et vitne sa at en av de siste bombene gikk av utenfor den kaldeiske kirken i Doura-nabolaget akkurat da folk var på vei ut etter en gudstjeneste.

En amerikansk militærtalsmann sa at det var fire, kanskje så mange som fem eksplosjoner i sentrum av Bagdad. Politiet bekrefter at to av bombene var selvmordsbomber.

En times tid senere ble det meldt om to eksplosjoner utenfor Mars Polis-kirken i Mosul i Nord-Irak, der det er en stor kristen minoritet. Det meldes om minst en drept og flere skadde.

Kaos

Det hersket fullt kaos i sentrum av Bagdad etter eksplosjonene. Sykebiler kjørte i alle retninger, og sirener ulte. Glassmalerier i kirkenes vinduer ble knust av glohete metallrester fra bilene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer