Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bilbomber rettet mot iranske atomforskere

En drept og tre såret. Iran tror CIA og Mossad står bak.

RAMMET AV BILBOMBE:  Iran beskylder CIA og Mossad for å stå bak to bilbomber i Teheran mandag. En atomforsker døde i den ene eksplosjonen. Foto: SCANPIX/EPA/STR
RAMMET AV BILBOMBE: Iran beskylder CIA og Mossad for å stå bak to bilbomber i Teheran mandag. En atomforsker døde i den ene eksplosjonen. Foto: SCANPIX/EPA/STR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En person ble drept og tre andre såret da to bilbomber eksploderte i Irans hovedstad Teheran mandag, opplyser iransk fjernsyn. Iran beskylder CIA og Mossad for å stå bak.

Angrepene var rettet mot to atomfysikere som deltok i et kjernefysisk forskningsprosjekt. Den ene av de to, professor Majid Shahriari, ble drept, mens hans kollega og begges koner ble såret i bombeeksplosjonene.

Bombene skal ha vært festet under bilene til de to atomfysikerne, ifølge statlige medier.

Iranske myndigheter beskyldte mandag amerikansk og israelsk etterretning for å stå bak angrepet.

- Mossad og CIA er Irans fiender og forsøker alltid å skade denne nasjonen. De ønsker særlig å stanse vår vitenskapelige framgang, sier innenriksminister Mostafa Mohammad Najjar.

Iran hevder at landets atomprogram utelukkende har fredelige hensikter, men en rekke vestlige land mistenker iranske myndigheter for å ha planer om å utvikle atomvåpen.
(Reuters/NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!