Bilbrannene i Sverige kan fortsette i kveld. Politiet ber folk ta til gatene

Politiet frykter at nye bilbranner vil skje i kveld, etter at et 90-talls biler sto i brann mandag kveld. Nå oppfordrer de voksne om å gå ut i gatene.

UTBRENT: Utbrente biler på en parkeringsplass ved Frölunda torg i Göteborg. Rundt 80 biler ble enten satt fyr på eller utsatt for hærverk i Vest-Sverige mandag kveld.

Foto: Adam Ihse / TT / NTB Scanpix
UTBRENT: Utbrente biler på en parkeringsplass ved Frölunda torg i Göteborg. Rundt 80 biler ble enten satt fyr på eller utsatt for hærverk i Vest-Sverige mandag kveld. Foto: Adam Ihse / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Gå ut i kveld og prat med ungdommene, sier Ulla Brehm, pressetalsperson i Sveriges politiregion vest, til SVT.

Mandag kveld sto omkring 90 biler i brann, flere steder i Vest-Sverige, ifølge politiet. Det hele startet i 21-tida i Göteborg. Der er to ungdommer på 16 og 21 år pågrepet, mistenkt for å ha tent på kjøretøyene.

Kort tid etter ble det oppdaget bilbranner også i Trollhättan. Flere vitner så maskerte, svartkledde personer i området rett etter at brannene startet, ifølge Expressen.

Flere av ungdommene skal ha kastet stein mot politiet. Det er ikke opplyst om skadde personer i sammenheng med bilbrannene.

Tirsdag morgen opplyser politiet at de har identifisert ungdommer som befant seg på stedet der bilbrannene foregikk i Trollhättan.

Frykter flere branner

Politiet frykter at bilbrannene vil fortsette i kveld. Derfor oppfordrer de foreldre og voksne i de utsatte områdene som er lei av situasjonen, om å gå ut i gatene.

- Det kan ikke bare være disse ungdommene i gatene, det er det verste alternativet, sier Brehm til SVT.

Til Dagbladet sier Peter Adlerson, pressetalsmann for politiet i region vest, at voksne og foreldre i gatene kan roe ned situasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer