Bilde-juks i britisk prinsebryllup

London (NTB-AFP): Ett av de offisielle bildene fra prins Edward og Sophie Rhys-Jones' bryllup i London i helgen ble manipulert fordi prins William ikke så lykkelig nok ut, medgir hoff-fotografen, sir Geoffrey Shakerly.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Shakerly var det brudgommen selv, prins Edward, som beordret bildejukset.

- Prins Edward sa at han ikke syntes prins William viste seg fra sin beste side, så ved hjelp av digital teknikk la vi på et annet bilde av prins William der han smilte og lo, sier hoffotografen.

William, som mandag fylte 17 år, er sønn av tronarvingen prins Charles og avdøde prinsesse Diana.

Misliker

Selv om britiske forståsegpåere hevder at prins William er svært fotogen, noe hans mor også var kjent for å være, skal han mislike å posere for fotografer.

Ifølge Robert Simpson, som var assistent for Shakerly under fotograferingen lørdag, var prins William i likhet med de andre kongelige glad og lystig da bildene ble tatt, men uheldigvis så han til siden da det historiske øyeblikket ble festet til filmen.

Byttet hode

- Av de 24 bildene som ble tatt, viste bildet som ble valgt alle fra sin beste side. Prins William så imidlertid ned og bort fra kameraet, opplyser Simpson.

- Selv om vi vanligvis ikke manipulerer bilder digitalt, og bytter om på hoder, besluttet sir Geoffrey å gjøre dette for å framstille prins William i best mulig lys, samt å avspeile hans lystige humør, sier Simpson.

Sir Geoffrey innrømmer at han også lot de kortvokste medlemmene av den britiske kongefamilien stå på telefonkataloger da bildene ble tatt, for å gjøre dem høyere.

- Det forårsaket noe lystighet, forteller hoff-fotografen.