HET GOLFRUNDE: Det ser nok mer dramatisk enn det er, men bildet fra golfbanen Beacon Rock har spredd seg med voldsom fart på internett. Foto: Beacon Rock Golf Club / Facebook
HET GOLFRUNDE: Det ser nok mer dramatisk enn det er, men bildet fra golfbanen Beacon Rock har spredd seg med voldsom fart på internett. Foto: Beacon Rock Golf Club / FacebookVis mer

Bildene av de tre golferne skaper internettstorm: - Nei, de er definitivt ikke falske

Het golfrunde i Oregon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De dramatiske bildene har spredd seg på internett som ild i tørt gress.

Golferne som makelig og konsentrert gjør seg ferdig med dagens golfrunde på Beacon Rock-banen utenfor Portland, selv om flammene herjer like ved.

Ser det ut som i alle fall.

TIMELAPS: Skogbrannen like utenfor Portland i USA, «the Eagle Creek Wildfire», har tvunget hundrevis av mennesker til å evakuere. Rundt 500 brannmenn jobber med å slukke brannen. Video: AP. Vis mer

- Ikke falske

Etter at bildene begynte å spre seg på nettet onsdag, var det mange som satte spørsmål ved om de i det hele tatt var ekte.

«Golferne våre er fast på bestemt på å fullføre runden», skriver golfbanens eiere på sin egen Facebook-side til det smått utrolige bildet.

Og avisa Oregon Live har også fått tak i mannen som helt uberørt av flammene forsøker å putte, Brandon Crawford.

- Bildene er definitivt ikke falske. Da vi startet så var brannen kanskje like stor som en butikk. Da vi var ferdig med hull to så, var det helt sinnssykt. Den store brannen du kan se på internett var på slutten av hull ni, sier Crawford.

Selv om det nærmest kan se ut som om selve golfbanen er rammet av brannen, er den i realiteten halvannen kilometer unna.

Like fullt, forteller Crawford, var brannen så nærme at askeflak på størrelse med fotballer dalte ned over de ivrige golferne.

Han og vennene golfet litt, så litt på flammene og golfet videre.

Fyrverkeri

Brannen, som har herjet i området siden helga, ble startet av en tenåring som smalt opp fyrverkeri, ifølge The Guardian.

Ifølge Oregons statlige politi blir en 15 år gammel gutt etterforsket for å ha startet brannen.

- I denne saken er vi ganske sikre på at brannen ble startet av fyrverkeri, sier talsmann for politiet, Bill Fugate.

1865 personer er evakuert som følge av den voldsomme skogbrannen, som har spredd seg over 130 000 mål.

Brannmannskapene uttaler torsdag at de endelig begynner å få kontroll over den store brannen. Nærmere 1000 brannmenn jobber med å få slukket den.